Mladen Pejković prešao u Atlantic Grupu

Autor: Bernard Ivezić , 02. veljača 2015. u 15:36
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

“Njegov dolazak na ovu poziciju predstavlja značajno menadžersko pojačanje”.

Bivši predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković prešao je u Atlantic Grupu. Kompanija Emila Tedeschija objavila je da je s 2. veljače preuzeo funkciju starijeg izvršnog direktora Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije.

"Njegov dolazak na ovu poziciju predstavlja značajno menadžersko pojačanje u daljnjem strateškom i razvoju poslovnih operacija kompanije", navode iz Atlantic Grupe.

Dodaju da će kao stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije Pejković aktivno sudjelovati u definiranju budućeg smjera razvoja kompanije prepoznajući i potičući rast kroz razvoj različitih strateških modela, uključujući akvizicije, poslovna partnerstva i kapitalna ulaganja, razvoj tehnologije, kao i razvoj internih inovacija.

Osim neposredne odgovornosti za područje Poslovnog razvoja preuzima i nadležnost za upravljanje, razvoj i planiranje Informacijsko-komunikacijske tehnologije potrebne za održavanje i unapređenje poslovanja, razina usluga i konkurentnosti Atlantic Grupe.

Mladen Pejković posljednjih nekoliko mjeseci bio je izvršni direktor razvoj tehnologije grupe Telekom Austria te član Uprave za tehnologiju bjeloruskog Velcoma, druge po veličini članice TA grupe. Neposredno prije toga, od 2008. do kolovoza 2014. godine, bio predsjednik Uprave Vipneta u Hrvatskoj.

Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo u Zagrebu, gdje je danas član Savjeta fakulteta, a dodatnu poslovnu i menadžersku edukaciju stekao je na uglednim školama Harvard Business School, Chicago Booth School of Business i INSEAD.

Komentirajte prvi

New Report

Close