Milan Plećaš preuzeo CERP

Autor: Marija Brnić , 28. siječanj 2018. u 22:00
Ministar Marić i premijer Plenković/D. Marušić/PIXSELL

Okončana neizvjesnost.

Milan Plećaš krajem prošlog tjedna, nakon što ga je Vlada imenovala za ravnatelja, preuzeo je upravljanje CERP-om.

Time je prekinuta apsurdna situacija da je ta institucija ostala bez čelne osobe, što je trajalo tjednima zbog navodnih razmimoilaženja u Vladi oko izbora između dva kandidata, Plećaša i Mirka Volarevića. No, njegovim dolaskom CERP je i po prvi put dobio službenog ravnatelja s mandatom od četiri godine.

Naime, prvi čelnik CERP-a Milan Dejanović od vlade Zorana Milanovića bio je imenovan v.d.-om sa zadatkom da do kraja 2013. ustroji CERP, no on je i nakon toga nastavio je raditi kao v.d., sve do odluke Oreškovićeve vlade o njegovoj smjeni i postavljanju novog v.d-ovca Volarevića. A on je potom na javnom natječaju bio odabran za ravnatelja, no nije i potvrđen prije raspuštanja vlade, a u međuvremenu je radio kao v.d., do isteka ugovora početkom 2018.

Plećaš je široj javnosti nepoznat, dolazi s mjesta pomoćnika predsjednika Fonda za naknadu oduzete imovine, koji je početkom ove godine pripojen Ministarstvu financija, a bio je rukovoditelj Sektora za imovinsko pravne poslove i zastupanje. Karijeru je ovaj diplomirani pravnik u 24 godine gradio u tijelima državne i javne uprave, od čega je više od polovice bio na rukovodećim pozicijama. Prvi poslovi pred Plećašem bit će dovršetak nekoliko privatizacija u turističkom sektoru, ali čeka ga i niz problematičnih slučajeva u portfelju CERP-a poput Petrokemije, Đure Đakovića, Brodarskog instituta, Jadroplova… 

Komentirajte prvi

New Report

Close