Župani protiv smanjenja

Autor: Poslovni dnevnik , 27. rujan 2018. u 21:59
Sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

‘Niži iznosi za Kohezijsku i poljoprivrednu politiku imat će negativne posljedice’.

Smanjenje iznosa za Kohezijsku i Zajedničku poljoprivrednu politiku koju kroz prijedlog višegodišnje financijske perspektive Europske unije od 2021. do 2027., inicira Europska komisija, imat će negativan utjecaj na europske poljoprivrednike i građane u ruralnim područjima. 

Rečeno je to na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija u kojoj smatraju da prijedlog prije usvajanja doraditi i poboljšati kako bi mogao ispuniti očekivanja građana EU kao i potrebe lokalne i regionalne samouprave. 

"Značajna smanjenja u područjima koja kontinuirano dokazuju svoju europsku dodanu vrijednost i predstavljaju najvidljivije europske politike kod građana bi imala dugoročno vrlo negativne posljedice na rast i razvoj europskih regija jer se u pitanje dovodi postizanje jednog od najvažnijih europskih ciljeva, a to je ekonomska, socijalna i teritorijalna kohezija", poručio je Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan koji je imenovan glavnim izvjestiteljem Europskog odbora regija za financijski okvir nakon 2020. 

Komentirajte prvi

New Report

Close