Zrinka Starešinić imenovana novom pomoćnicom ministra poljoprivrede

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. prosinac 2014. u 13:45
. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Luku Živanovića na osobni je zahtjev razriješila dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede, s danom 31. prosinca 2014.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Luku Živanovića na osobni je zahtjev razriješila dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede, s danom 31. prosinca 2014., a Zrinka Starešinić imenovana je novom pomoćnicom ministra, koja će upravljati radom Uprave za pravne i financijske poslove, s danom 1. siječnja 2015.

Također, na osobni zahtjev razriješena je pomoćnica ministra poljoprivrede Zvjezdana Blažić, s danom 31. prosinca 2014., a novim pomoćnikom ministra, koji će upravljati radom Uprave poljoprivrede i prehrambene industrije, imenovan je Zoran Vasić, s danom 1. siječnja 2015.

Utvrđen je Prijedlog odluke za razrješenje dosadašnjeg zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske komodora Marina Stošića, s danom 31. prosinca 2014. godine, radi odlaska u mirovinu. Također, utvrđen je i Prijedlog odluke za imenovanje kapetana bojnog broda Ive Raffanellija novim zapovjednikom Obalne straže, s danom 1. siječnja 2015. godine. Prijedlozi odluka upućeni su predsjedniku Republike Hrvatske na donošenje.

Radi isteka mandata, s danom 30. prosinca 2014., razriješen je dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije: Dalibor Marijanović, Hrvoje Prpić, Zdenko Franić, Marijan Varga i Andro Vrdoljak. Novim predsjednikom, s danom 31. prosinca 2014. imenovan je Mario Ferić, a novim članovima: Marijan Varga, Miran Škerl, Božidar Ljubić i Martina Horvatić.

Na osobni zahtjev, Goran Radman razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje.

Radi isteka mandata, razriješen je dosadašnji predsjedavajući Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Ranko Ostojić, kao i dio članova: Kristina Čelić, Davorin Kajfeš i Sanja Šaban. Novim predsjedavajućim, koji je ministar obrane po položaju, imenovan je Ante Kotromanović, a novim članovima, kao predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva kulture i Ministarstva financija, imenovani su: Ante Mišura, Renata Tandara, Antonio Mučnjak i Zoran Wiewegh.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju informatiziranja javnog sektora. Umjesto dosadašnjeg člana Povjerenstva Darka Parića, koji je bio određen za operativnu koordinaciju radnih skupina, imenuje se nova članica Leda Lepri, kao predstavnica Ministarstva uprave, koja se ujedno određuje kao član Povjerenstva koji operativno koordinira radnim skupinama.

Imenovan je predsjednik, koji je ministar zdravlja po položaju, zamjenik predsjednika, koji je po položaju voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravlja za dijagnostiku i liječenje zaraze HIV-om, te članova Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a, kao predstavnika nadležnih ministarstava, ustanova i udruga, sukladno Odluci o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a. Tako je predsjednikom po položaju imenovan Siniša Varga, zamjenikom predsjednika po položaju Josip Begovac, a članovima: Dunja Skoko-Poljak, Zvjezdana Janičar, Renata Šoher, Senada Dürrigl, Darko Tot, Ivo Bašić, Anita Mikulandra Švajger, Josip Mihaljević, pukovnik Darko Dogan, Mladen Lončar, Damir Župan, Predrag Šipka, Marko Markus, Tatjana Nemeth Blažić, Ivana Mihaljević, Tatjana Bekić, Ivan Alajbeg, Siniša Zovko, Držanka Tenšek, Željka Karin, Mihael Skerlev, Antoinette Kaić-Rak, Ilija Živković, Zoran Dominiković, Tomislav Beganović i Ilinka Serdarević.

Komentirajte prvi

New Report

Close