Živogošće ipak ide Agrokorovoj Karismi

Autor: Marija Crnjak , 11. kolovoz 2014. u 16:59
Tvrtka KHA zainteresirana je i za Kupare, koje su nedavno posjetili predstavnici tvrtke TUI. Press Photo

Dokapitalizacijom u iznosu od 21,66 milijuna kuna KHA će postati većinski vlasnik tvrtke s udjelom od 87,7 posto dionica.

Hotele Živogošće ipak će preuzeti Agrokorova Karisma, zahvaljujući odluci Trgovačkog suda u Splitu da se omogući predstečajna nagodba koju je u veljači osporio sudac Jozo Ćaleta.

U rješenju suda objavljenom na Zagrebačkoj burzi navodi se kako će se radi pokrića dugova, kroz predstečajnu nagodbu provesti smanjenje temeljnog kapitala sa 112 milijuna na tri milijuna kuna, te izdavanje 2.166.000 novih dionica namijenjenih strateškom partneru, tvrtki Karisma Hotels Adriatic (KHA).

Dokapitalizacijom u iznosu od 21,66 milijuna kuna KHA će postati većinski vlasnik tvrtke s udjelom od 87,7 posto dionica. Inače, najveći vjerovnici Hotela Živogošće, Republika Hrvatska (229,5 milijuna kuna), Croatia osiguranje (196 tisuća kuna) i Euroleasing (54 tisuće kuna), nagodbom su pristali otpisati 70 posto svojih potraživanja.

Kako je već poznato, idući cilj KHA je projekt Kupari, za koji se još čeka natječaj. Uz Karismu u čijem su vlasništvu uz Agrokor i TUI te meksička Karisma International, na pozivni natječaj za Kupare javili su se još i Valamar, tvrtka Titan Nekretnine, Rixos grupa, Braniteljska zadruga ''Mir'' te grupacija tvrtki Avenue iz Moskve.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Strašno…[emo_bijesan]

New Report

Close