ZG Holdingu dobit u prvom polugodištu prepolovljena

Autor: Darko Bičak , 01. listopad 2018. u 22:00
Prihodi u prvih 6 mjeseci su 1,9 milijardi kuna/Željko Lukunić/PIXSELL

Zbog izlaska ZET-a i Zagrebačkog velesajma iz sustava komunalca, EBIDTA je pala na 55,8 milijuna kuna.

Grupa Zagrebački holding u prvom je polugodištu ostvarila 55,8 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja, što je 46% manje u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuju podaci objavljeni na Zagrebačkoj burzi.

U konsolidiranom financijskom izvješću se navodi kako je radi usporedivosti podataka u konsolidiranom računu dobiti i gubitka prethodno usporedno razdoblje iskazano bez prihoda i rashoda izdvojenih dijelova poslovanja. Naime, s prvim danom ove godine stupili su na snagu poslovni učinci provedenih statusnih promjena društva Zagrebački holding iz kojeg su izdvojene podružnice ZET i Zagrebački velesajam.

Radi usporedivosti podataka, prethodno usporedno razdoblje u ovom izvješću iskazano je bez ovih dviju podružnica. Ukupni su prihodi Grupe iznosili 1,9 milijardi kuna i smanjeni su 2%.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli 1,5%, na 1,66 milijardi kuna. U strukturi prihoda od prodaje Grupe najznačajnije su smanjeni prihodi od prodaje iz segmenta prodaje i distribucije plina i prihodi od prodaje iz segmenta upravljanja i održavanja javnih cesta.

Materijalno najznačajnije povećani prihodi od prodaje su iz segmenata prodaje lijekova, upravljanja objektima, distribucije vode, održavanja čistoće i odvoza otpada te iz segmenta najma telekomunikacijskih vodova.

Na kraju polugodišta Holding je ima 7499 djelatnika, a činila su ga društva: AGM, Centar, Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb – Opskrba, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Vodoopskrba i odvodnja, Zagreb plakat i Zagrebačka stanogradnja te ustanova Gradska ljekarna Zagreb.  

Komentirajte prvi

New Report

Close