ZET uvodi novu, treću vrstu karata, evo koliko će koštati, naplaćivat će se parking u cijelom gradu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osobno je najavio veliku novost koja stiže iz ove gradske tvrtke.

Gradonačelnik je u programu Radio Sljemena jutros najavio da, osim karte od 4 kune (pola sata) i 10 kuna (sat i pol), Grad planira uvesti i "međukartu" za sat vremena. Stajala bi 6 ili 7 kuna, a ideja je umanjiti manjak od 18 i pol milijuna kuna nastao uvođenjem polusatne karte. 

Zagrebačka Gradska uprava planira uvesti naplatu parkiranja u cijelom gradu, javlja Media servis. Gradonačelnik Milan Bandić pokušao je objasniti logiku iza ovakvog prijedloga, rekavši da je nakana uvesti parkiranje u cijelom gradu 'sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane'.

'Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, da budu ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda', rekao je zagrebački gradonačelnik.

Milan Bandić je nastavio pojašnjavati kako sva parkirališna mjesta u Zagrebu koštaju grad Zagreb, koji ih održava.

Komentari (5)
 • razer
  razer 21:12 18.10.2017.

  Kirin


  Sramota je što ZET i ostala gradska "preduzeća" imaju zaposlenih više od 50% uhljeba, kriminal u nabavi najgore vrste te projiciraju naknade prema svojim, nerealnim, potrebama! A Mile samo kupuje glasove….

  Slazem se. Znam nazalost za nekoliko uhljeba koji su samo “upali” unutra… 6000kn + a ne radis doslovno NISTA. Jedan je cak rekao da se ubijao tolko do dosade da je poludio. Oni koji nemaju vezu idu u Dojcland, a uhljebi samo rastu…

 • Kirin
  Kirin 16:14 18.10.2017.

  Sramota je što ZET i ostala gradska “preduzeća” imaju zaposlenih više od 50% uhljeba, kriminal u nabavi najgore vrste te projiciraju naknade prema svojim, nerealnim, potrebama! A Mile samo kupuje glasove….

 • dentice
  dentice 14:52 18.10.2017.

  Svojevremeno, prije 30-tak godina, prilikom kupnje novog stana u novoj zgradi, zgrada nije mogla biti izgrađena ukoliko nije bilo izgrađenih n predviđenih parkirališnih mjesta. Ta ista mjesta izgrađena su i plaćena u cijeni m2 stana. I sad bi netko ta ista mjesta koja su stanari platili naplaćivao tim istim stanarima.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!