ZET od 1. srpnja uvodi kartu od sedam kuna

Foto: Luka Stanzl / Pixsell Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Prijevoz uspinjačom će od 1. srpnja karta s dosadašnje četiri kune poskupjeti na pet kuna, a hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) od 1. srpnja pustit će u prodaju pojedinačnu voznu kartu od sedam kuna koja će vrijediti 60 minuta za putovanje u jednoj tarifnoj zoni, priopćeno je iz ZET-a.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju te će putnici, koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebati prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.

"Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna", upozorava ZET.

Vozači će prodavati isključivo karte za 15 kuna

Vozači tramvaja i autobusa od 1. srpnja prodavat će isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone, navodi ZET opravdavajući to rastom prodaje karata u vozilima, što "dodatno otežava primarni vozački posao".

Sve ostale vozne karte po cijenama od četiri, sedam i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

U prodaji su i mjesečni, odnosno godišnji kuponi, kojima se omogućava neograničeni broj vožnji u unaprijed određenom razdoblju po pojedinom prometnom području.

Poskupljuje uspinjača

Prijevoz uspinjačom će  od 1. srpnja karta s dosadašnje četiri kune poskupjeti na pet kuna, a hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna.

Za prijevoz uspinjačom, ubuduće neće vrijediti vrijednosne i papirnate pojedinačne karte za ostala sredstva javnog prijevoza, no korisnici koji imaju odgovarajući mjesečni ili godišnji kupon mogu uspinjaču koristiti kao i do sada.

Iz ZET-a najavljuju da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju.

Komentari (2)
 • itoldyouso
  itoldyouso 12:51 20.6.2018.

  koliko je koštalo uvođenje ove visoke tehnologije za protupravno praćenje kretanja u zet?

 • itoldyouso
  itoldyouso 12:50 20.6.2018.

  šta nije trebala biti 6 kuna?

  još nije ni došla odma poskupila :)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve