Bandić najavio da će vožnja bez tramvajske karte i neplaćanje parkinga prvi puta biti oprošteno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2017. u 13:22
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ponovio je kako cilj gradske uprave, komunalnog i prometnog redarstva i ZET-a nije sankcioniranje i punjenje gradskog proračuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će se u svibnju na lokalnim izborima ponovno kandidirati za tu dužnost, potvrdio je u četvrtak da se više u Zagrebu neće kažnjavati prve kazne za parkiranje ili vožnju bez karte u ZET-u, objasnivši da "svatko ima pravo jednom pogriješiti". 

U stanci konferencije posvećene mentalnom zdravlju u hotelu Westin, Bandić je odbacio primjedbu novinara da je riječ o predizbornom potezu, ustvrdivši da zadnjih pet godina ponavlja kako "svatko ima pravo na jedan žuti karton, bilo da se zatekne u tramvaju ili pogrešno parkira".

Evidencija će se voditi u sjedištu ZET-a, odnosno komunalnog i prometnog redarstva, a "drugi žuti karton" značit će "udaljavanje s terena ili kaznu", odgovorio je na pitanja o izmjenama u sankcioniranju Zagrepčana u javnom gradskom prijevozu i parkiranju.

Ponovio je kako cilj gradske uprave, komunalnog i prometnog redarstva i ZET-a nije sankcioniranje i punjenje gradskog proračuna.

"Bio bih sretan da nema 'pauka' i kontrolora, da komunalni i prometni redari nemaju posla. Nije nam cilj loviti ljude lasom po tramvajima i parkiralištima i naplaćivati kazne, bilo to 15, 20 ili 25 milijuna godišnje. Cilj nam je da se to ne čini i uvede red, da ne smetamo drugima i poštujemo pravila igre", poručio je.

Na optužbe protukandidata da troši gradski novac na predizbornu kampanju, rekao je samo kako "oni misle da bi bilo najbolje da njega nema". "Ali ja sam tu. Ja sam gradonačelnik i radim svoj posao. Meni je savjest čista, taj posao radim 365 dana, 16 sati dnevno i 17 godina", istaknuo je.

Upitan boji li se uključivanje Brune Esih (HDZ) u utrku za zagrebačkog gradonačelnika, odgovorio je kako se nikoga ne boji te svima čestita na kandidaturi. "Mislim da će još biti itekako kvalitetnih kandidata. Što više kandidata, to bolje", poručio je Bandić.

Komentari (4)
Pogledajte sve

čista neistina i manipulacija. prije četirigodine matan miki je obečao isto i kada sam došao kod prometnih redara ( jagićeva ) čudili se ko pura dreku al isam dobio popust i odmah uplatio kod njih 150 kunića za tobožnje nepravilno parkiranje ( 5 m od pješačkog dok holdinh iscrtano naplaćuje a do pješaćkog imaju 0,5 m )

e da samo da još voda pojeftini ali pročišćivač košta li ga košta

populistički maloumnik

New Report

Close