Marić o uhićenju bivših kolega: 'Poznajem te ljude i nadam se da će imati snage sve to predbroditi"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Od samog početka slučaja Agrokor u javnosti se stalno javljaju optužbe na njegov račun: da je znao za stanje u Agrokoru i pokušao sve zataškati.

Ministar financija Zdravko Marić, uoči sjednice Vlade, još je jednom odbacio sve optužbe na račun toga da je znao za stanje u Agrokoru.

"Od prvog dana vrlo sam svjestan svoje odgovornosti i uloge ministra financija. Prošli smo već glasovanje o povjerenju u Sabru. Tada sam argumentima časno i dostojanstveno branio i sebe i funkciju ministra. Optužbe su bile neutemeljene. Smatram da ono zbog čega me treba ocjenjivati su rezultati, a ne to što sam radio negdje. Puno puta sam objasnio svoju ulogu u Agokoru", rekao je Marić.

Što se tiče uhićenja članova uprave Agrokora, nije bio raspoložen za komentiranje, piše N1.

"Ne bih komentirao procese. Radio sam s tim ljudima i poznajem ih. Znam i na svom primjeru da ovo nije jednostavno. Nadam se da će imati snage sve prebroditi", kratko je rekao.

Od samog početka slučaja Agrokor u javnosti se stalno javljaju optužbe na njegov račun: da je znao za stanje u Agrokoru i pokušao sve zataškati.

"Sama spoznaja i razmišljanje o tome da sam uteg vladi nije ugodna. S druge strane, imputiraju mi se neke stvari koje ne stoje i gleda se moja prošlost koja uopće nije dvojbena. Ne vidim u čemu je problem. Mislim da me se treba pomatrati prema onome što činim kao ministar", rekao je.

"Ako gledate u cijelu strukturu Agrokora, jedini dio duga koji ima instrument osiguranja je onaj kredit HBOR-a. Podsjetio bih i na optužbe da ukidam porezni USKOK. Cijelo vrijeme tvrdim da mi to nije bio plan. Takva institucija ne treba biti pri kabinetu minsitra, treba biti pri Poreznoj upravi gdje i pripada", izjavio je.

Je li mu bilo sumnjivo nešto u Agrokoru dok je radio tamo?

Optužbe na račun toga da je bio upoznat sa situacijom, ponovno je odbacio.

"Moja uloga u Agrokoru je bila drugačija, nisam sastavljao financijske izvještaje ni sudjelovao u njihovom revidiraiju. Što god da bude, spreman sam odgovoriti na sve upite jer nemam ni pravo ni namjeru ništa skrivati", poručio je ministar financija, za N1 televiziju.

Komentari (3)
 • hasenfefer
  hasenfefer 19:21 18.10.2017.

  Ljude zna. Njihovo stanje u Agrokoru ne zna.

  Što DORH čeka?

  Pa gospodin je i dalje na poziciji gdje može sakriti tragove iz ministarstava?

 • fico7489
  fico7489 18:29 18.10.2017.

  lopovčina

 • Funky
  Funky 15:49 18.10.2017.

  ovo s maricem je stvarno blesavo i neodrzivo da nista covjek ne zna i da ni u cemu niej sudjelovao.
  plenki, cijena za marica je sto?
  uvodjenje eura?
  pa niej valjda su te eu gazde tako slancili

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!