Zbog neisplaćenih plaća štrajkaju radnici IGH-ove Geotehnike

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2013. u 13:11
Jure Radić, čelnik IGH (Daniel Kasap/PIXSELL)

Nakon neuspješnog postupka mirenja, članovi Sindikata EKN-a Hrvatske u društvu Geotehnika Inženjering stupili su danas u štrajk.

Nakon neuspješnog postupka mirenja, članovi Sindikata EKN-a Hrvatske u društvu Geotehnika Inženjering d.o.o. Zagreb stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih plaća od kolovoza prošle godine i ostalih materijalnih prava, priopćeno je iz Sindikata EKN-a Hrvatske. Nisu im uplaćeni ni porezi ni doprinosi. Radnici su sve do jučer, bez plaća, izvršavali svoje radne obveze, stoji u priopćenju.

"Posljednjih mjeseci prošle godine Sindikat EKN-a Hrvatske pokušao je s direktorom i predstavnikom vlasnika (Institut IGH d.d.) riješiti problem, ali nitko od njih nije mogao obećati isplatu plaća. Uprava društva i vlasnik su pokrenuli postupak predstečajne nagodbe, ali isplatu tekućih i zaostalih plaća i dalje ne obećavaju. Radnici ne vjeruju predstečajnoj nagodbi. Smatraju kako će se time samo produžiti njihova agonija. Odlučni su putem štrajka, a time vjerojatno i skorog stečaja društva, u izmijenjenim zakonskim okvirima, što prije pokušati naplatiti svoja potraživanja", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske Ivan Tomac.

"Mnogi od radnika Geotehnike Inženjering bivši su radnici svjetski poznate Geotehnike koja je već deset godina u postupku stečaja. Radnička potraživanja još uvijek nisu naplaćena", zaključuje se u priopćenju.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close