Zbog manjka radne snage kafići u Bjelovaru mogli bi pribjeći neobičnim mjerama

Foto: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Mnogi ugostitelji u Hrvatskoj sve se više suočavaju s ozbiljnim problemom - pronalaskom radne snage. Velika je potražnja na tržištu za konobarima i kuharima, posebice kad krene ljetna sezona.

Nedavno se tako pojavila i priča iz Splita gdje je jedan ugostitelj uoči sezone zatvorio svoj restoran jer nije mogao pronaći radnike. 

Kako piše portal Bjelovar.live sličan scenarij mogao bi se dogoditi i u Bjelovaru gdje su na udaru brojni kafići pa se vlasnici pripremaju i na neobičnu situaciju - da uvedu neradni dan.

- Samo na korzu u ovom trenutku nedostaje dvadesetak konobara i svi se vlasnici kafića muče kako zatvoriti smjene. Jednostavno nema radnika pa se počelo razmišljati o tome da se onaj dan u tjednu koji je najlošiji po prometu uopće ne radi. Nema drugog rješenja jer je ovako nemoguće osigurati svakome slobodan dan - priča za Bjelovar.live Igor Prka, voditelj odnosa s javnošću u grupi Coner te dodaje kako je situacija s kuharima još teža.

- Tu je još više teškoća jer morate zaposliti nekog tko je školovan. A svi koji znaju raditi odlaze u inozemstvo ili u velike turističke tvrtke.

Kaže i kako nije problem u plaćama.

- One su u Bjelovaru u visini pet tisuća kuna plus dodaci tako da to ne može biti razlog izbjegavanja posla. A kuhari imaju i viša primanja - zaključuje Prka.

Komentari (2)
  • miami
    miami 21:05 15.4.2018.

    ..ono što sam malo bila u bjelovarskim kafićima, mogu reći, da su ljudi izuzetno ljubazni i korektni..

  • tip top
    tip top 11:48 14.4.2018.

    loši su odnosi gazdi i konobara, to svi znaju. trkeljaju bez veze

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!