Zaklada Adris: Dodjelom više od tri milijuna kuna zaključen osmi natječajni ciklus

Autor: Božica Babić , 29. rujan 2014. u 13:40
Press foto

Osmi put od osnutka Zaklada Adris dodijelila je donacije vrijedne više od tri milijuna kuna.

Osmi put od osnutka Zaklada Adris dodijelila je donacije vrijedne više od  tri milijuna kuna. Uz potpore projektima iz programa Znanje i otkrića, te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrotadodijeljene su i stipendije izvrsnim učenicima srednjih škola, studentima preddiplomskog i diplomskog studija, te polaznicima poslijediplomskog stručnog i znanstvenog usavršavanja i poslijediplomskog doktorskog studija.

Predsjednik Zakladne uprave, prof. dr. sc. Zvonimir Mareković, na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i Zakladnih vijeća izvijestio je da je na ovogodišnji natječaj pristiglo ukupno 658 prijava. Za  program Znanje i otkrića prijavljeno je 270 projekata, od čega se 120 odnosi na prijave učenika i studenata za dodjelu stipendija. Za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota zaprimljeno je ukupno 388 prijava, i to za područje Stvaralaštvo 114 , Ekologija 59, Baština 79 i Dobrota 136 prijava. 

Odlučeno je da će se podržati 10 projekata iz programa Znanje i otkrića i dodijeliti 1.192.000 kuna. Za šest  projekata iz područja Stvaralaštvo odobreno je 250.000 kuna, a za sedam projekata iz područja Ekologija 224.050 kuna. Iz područja Baština Zaklada će podržati osam projekata vrijednih 330.000 kuna, dok je za 16 donacija iz programa Dobrota namijenjeno 297.000 kuna. 

U programu stipendiranja Zaklada Adris će u osmom donacijskom ciklusu za 14 stipendija izdvojiti ukupno 370.000 kuna. Uz to, Zaklada će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno 350.000 kn. Zaklada će i ove godine podržati projekt “Korak u život”, stipendirajući studente, štićenike domova za nezbrinutu djecu. 

Podsjetimo, za pomoć stradalima u poplavljenim područjima, Zaklada Adris na račun Hrvatskog Caritasa uplatila je donaciju u vrijednosti od 100.0000 kuna.  Ukupno, u osmom natječajnom ciklusu, Zaklada Adris dodijelit će 3.200.000 kuna. Potpuni popis dobitnika sredstava na osmom natječajnom ciklusu Zaklade Adris bit će objavljen u medijima i na web stranici www.adris.hr.

Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Zaklada je, uključivši i ovaj donacijski ciklus, dosad dodijelila više od 30 milijuna kuna. Odnosno, osam milijuna kuna za 76 projekata iz  programa Znanje i otkrića, 5,6 milijuna kuna dodijeljeno je za stipendije najboljim učenicima i studentima, više 3,4 milijuna kuna za 62 projekta iz područja Stvaralaštvo te 6,2 milijuna kuna za 83 projekata koji se bave promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine. Donacije iz područja Dobrota bile su vrijedne 5,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close