Zagrebački taksisti dobili novu konkurenciju

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2017. u 08:49
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Jednu od omiljenih aplikacija za prijevoz Beograđana od 1. listopada mogu isprobati i Zagrepčani.

Zovu je “srpskim odgovorom na Uber”, a sada je stigla i u Zagreb. Jednu od omiljenih aplikacija za prijevoz Beograđana od 1. listopada mogu isprobati i Zagrepčani, a sve što trebaju napraviti jest instalirati Car Go na svoje pametne telefone, registrirati se i na lokaciju na kojoj se nalaze naručiti automobil. Plaća se također, baš kao i kad je riječ o Uberu, putem internet-bankarstva, a gotovo potpuno identičan joj je i način funkcioniranja.

Kako piše Večernji list, pri naručivanju vožnje na ekranima telefona pojavi se fotografija vozača koji će doći po onog tko vožnju naručuje te njegove registarske pločice, a na mapi grada može se pratiti točna mu lokacija kako bi korisnik aplikacije znao gdje se njegov vozač trenutačno nalazi i koliko mu treba da dođe do njega.

– Za razliku od Ubera, kod kojeg 25 posto cijene vožnje ide korporaciji, a ostatak dobiva vozač, kod nas će onima koji odrađuju posao na terenu ići 80 posto zarade, a posebno ćemo stimulirati one koji će imati veći broj vožnji pa će njima ići 85 posto od cijene vožnje – objasnili su iz Car Goa pa dodali da se kod njih neće naplaćivati ni čekanje vozila. Ili, drugim riječima, naručenim će se vozilom moći i u šoping, a vozač će, bez dodatne naplate, čekati ispred trgovine koliko treba.

Komentirajte prvi

New Report

Close