Zagrebački arhitekti oblikovali i izgradili hotel u Segetu Donjem

Autor: Marija Crnjak , 22. ožujak 2017. u 13:43
Investitor je arhitektonsko-projektni ured XXL

Projekt djelomično financiran iz fondova EU vrijedi 10,5 milijuna eura, u hotelu će raditi 25 ljudi.

Seget Donji kraj Trogira za desetak dana dobit će novi Hotel Ola s četiri zvjezdice, projekt vrijedan ukupno 10,5 milijuna eura čija je izgradnja djelomično financirana bespovratnim novcem iz strukturnih fondova Europske unije za malo i srednje poduzetništvo u iznosu od 26 milijuna kuna.

Hotel će biti otvoren čitave godine, a uz odmorišni će razvijati i zdravstveni te kongresni turizam, te promicati zdravo i aktivno življenje, s posebnim naglaskom na autohtonu zdravu kuhinju, otkriva za Poslovni dnevnik Davorin Rimac, voditelj projekta čiji je investitor zagrebački arhitektonsko projektni ured XXL. Kako stoji u pozivu na otvaranje hotela, radi se o primjeru poduzetničkog pothvata iza kojeg ne stoje velike tvrtke nego znanje koncentrirano u projektnom timu.

"Nakon što smo odradili mnoge slične projekte za druge investitore, naš tim odlučio se na vlastiti hotelski projekt u koji smo željeli ugraditi znanja i vještine naših projektanata, uz različita inovativna rješenja koja smo integrirali u projekt, od krovnog bazena do parkirnih platformi ili samog objekta koji je djelomice ukopan u brdo i sve sobe gledaju na more", pojašnjava Rimac. Hotel ima 50 smještajnih jedinica, od toga dva apartmana, kongresnu dvoranu za 80 osoba, a u objektu će se uskoro otvoriti i međunarodno priznata poliklinika za dermatologiju i estetsku medicinu, najavljuje Rimac no zasad ne želi otkrivati detalje.

Gostima će na raspolaganju biti i različiti programi za revitalizaciju i wellness u suradnji s centrom Energy Clinic, škola kuhanja zdrave hrane u suradnji s lokalnim dobavljačima, škola jedrenja, kao i izleti u sadržajima bogatu okolicu. U hotelu će biti zaposleno oko 25 radnika. "Već sad imamo jako dobar buking za prvu sezonu, a odmah nakon otvaranja ugostit ćemo i jedan manji kongres, tako da krećemo u punoj brzini", zaključuje Rimac.

Komentirajte prvi

New Report

Close