Zagreb će dobiti tematski park vrijedan 20 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2017. u 08:59
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Automodelarski centar treba, pisalo je u natječaju, imati asfaltiranu i neasfaltiranu pistu dužine 350 i 400 metara.

Na središnjem prostoru bejzbolsko igralište, istok rezerviran za zonu automodelara, skejterski i adrenalinski park, zapadni dio uz samo jezero za povremena sezonska događanja kao što su sajmovi i festivali, a između svih navedenih zona mjesto za ostale sadržaje – izgledat će tako Racinjak, točnije istočni dio Bundeka, koji će, odlučeno je prekjučer, projektirati Kristina Jeren, Iva Pejić te Miroslav Pejić.

Kako piše Večernji list, za projektiranje tematskog parka veličine 29 hektara, koji će koštati oko dvadeset milijuna kuna, Grad je natječaj raspisao krajem rujna, a glavne odrednice po kojima se ideja arhitekata morala razvijati jesu igralište za bejzbol s montažnim tribinama za tisuću ljudi, adrenalinski park na tisuću te skejt-park prilagođen skejterima, biciklistima i rolerima na tri tisuće četvornih metara.

Automodelarski centar treba, pisalo je u natječaju, imati asfaltiranu i neasfaltiranu pistu dužine 350 i 400 metara, a čitav Racinjak mora biti prožet šetnicama, sjenicama, paviljonima te igralištima za klince. Sve to uvažili su Jeren, Pejić i Pejić, koji su na istočni dio Bundeka ukomponirali ne samo što je bilo traženo već i mnogo više.

Osim paviljona, “igrali” su se i s ostalim građevinama pa će se istočno od jezera sad nalaziti i trijemovi te vidikovci, rolersku su stazu odlučili ukomponirati u čitav tematski park, ne samo oko skejt-parka, dok su “klasične” trgove odlučili obogatiti podnim fontanama, a kod rasvjete električnu energiju koristiti samo kao pričuvnu opciju jer sve će lampe biti solarne.

Komentirajte prvi

New Report

Close