Zabavni centar kakvog nema u nas

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 19. ožujak 2018. u 13:56
Za realizaciju ovog inovativnog turističkog proizvoda još traže glavnog investitora

Obiteljski zabavni centar, sufinanciran iz EU, bio bi na prostoru Kampusa i doprinijet će i gospodarskom razvoju, kažu iz Koprivnice.

U sklopu projekta Amusement Tourism Development Strategy II (ATDS II) koji se provodi kao dio programa INTERREG V-A i Programa suradnje Mađarska – Hrvatska, Grad Koprivnica na raspolaganju ima 821 tisuću kuna za izgradnju Obiteljskoga zabavnog centra (OZC).

Iako se početkom prošle godine pisalo o planovima Grada Koprivnice o izgradnji zabavnog parka za čiju bi realizaciju mogao biti zadužen Šibenčanin Branko Mamula s dvadesetogodišnjim iskustvom u tom biznisu u cijelom svijetu, o čemu je Mamula tada govorio i za Poslovni dnevnik, potvrđeno nam je da u provedbi projekta ATDS II suradnje s tim poduzetnikom i projektantom ipak neće biti.

Novim gradskim objektom u čijem opisu stoji da je jedinstven u ovom dijelu Europe planira se pridonijeti snažnijem gospodarskom razvoju grada, temeljenom na inovativnim turističkim proizvodima, kako nam je pojasnila viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnošću Grada Koprivnice Ivana Ledinski Cvetković.

"Za realizaciju OZC-a traži se investitor, dok je potencijalna lokacija izgradnje prostor Kampusa. Centar će tematski biti usmjeren na obrazovanje, zabavu i relaksaciju s mogućnošću PD izložbi, predstava i drugih edukativnih događaja srodnih s definiranom temom hrane. Kod opremanja prostora planirano je postavljanje suvremene digitalne opreme koja će prvenstveno služiti za edukaciju. Izvori financiranja spomenutoga centra ovisit će isključivo o investitoru", dodala je.

Ovime se, kako objašnjavaju iz koprivničke gradske uprave, uspostavljaju i učinkovite osnove za daljnji razvoj turizma i gospodarstva u prekograničnoj suradnji, kao i razvoj projektne dokumentacije za razvoj turističke infrastrukture temeljene na zabavi. Ukupna vrijednost ATDS-a II je 1,553 milijuna kuna, glavni korisnik je Grad Koprivnica, dok je kao razdoblje implementacije projekta navedena sredina lipnja ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close