Za vojne nabavke čak 
1,6 milijardi kuna

Autor: Darko Bičak , 08. veljača 2019. u 07:47
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Otvorena i jasna tržišna utakmica i natjecanje te šire tržište donose zdravu konkurenciju, veću ponudu a tako i kvalitetniji proizvod i uslugu na zadovoljstvo krajnjih korisnika, naših vojnika“, poručio je ministar.

Hrvatski proračun za obranu je ove godine 5,1 milijardu kuna, a što je za 260 milijuna više nego lani, rečeno je na prezentaciji Plana nabave Ministarstva obrane RH jučer u Zagrebu. Kako je pojasnio sam ministar Damir Krstičević, od početka njegovog mandata 2016. godine, proračun je veći ukupno za milijardu kuna, a što će utjecati i na rast javnih nabavki kojih je godišnje oko tisuću. U 2019. je za nabavke namijenjeno 1,6 milijardi kuna. “Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve gospodarske subjekte na uključivanje u tržište javnih nabava.

Otvorena i jasna tržišna utakmica i natjecanje te šire tržište donose zdravu konkurenciju, veću ponudu a tako i kvalitetniji proizvod i uslugu na zadovoljstvo krajnjih korisnika, naših vojnika“, poručio je ministar. Dodao je da će ove godine fokus biti na poboljšanju uvjeta rada i života samih vojnika u vojarnama.

Komentirajte prvi

New Report

Close