Za svjetlosni ‘makeover’ mosta 11 mil. kuna

Autor: Marija Brnić , 19. lipanj 2018. u 21:59
Radovi ne bi smjeli trajati dulje od tri mjeseca/D. P./PIXSELL

Grad raspisao natječaj za javnu i deko rasvjetu, traje do 9. srpnja.

Nakon 'Hendrixovog'  mosta u Zagrebu, noću će posebnu art rasvjetu uskoro dobiti još jedan – Jadranski most.

Grad, naime, kreće u izgradnju nove javne i dekorativne rasvjete za ovaj most, a za projekt će, prema natječaju kojim traži izvođače radova, potrošiti 11 milijuna kuna plus PDV.

Predviđena je zamjena postojeće i energetski neučinkovite rasvjete s novim LED svjetiljkama koja će biti postavljena na novim nosačima, dok će na postojeće nosače instalirati dekorativnu LED rasvjetu, a koju će se ujedno postaviti i na samoj konstrukciji mosta.

Sa svake bočne strane mosta tako bi se trebale pojaviti LED linije neutralno bijele boje. Osim na mostu, dekorativna rasvjeta biti će postavljena i na stupovima na dijelu Remetinečke ceste prema rotoru.

Reflektori za osvjetljavanje stupova, navodi se u natječaju, uskog su snopa i osvjetljavaju samo stup, te neće remetiti javni prijevoz koji se odvija na mostu.   

Natječaj je otvoren do 9. srpnja, a zainteresirani gospodarstvenici trebat će dokazati Gradu da su imali u proteklih pet godina iskustvo u sličnim poslovima u vrijednosti ove nabave. U novom ruhu Jadranski most trebao bi zasjati u roku od 90 dana od početka radova.    

Komentirajte prvi

New Report

Close