Za projekte suradnje s Italijom u prvoj rundi 78 milijuna eura

Po informacije u Zadar i Dubrovnik, Fotolia Po informacije u Zadar i Dubrovnik, Fotolia

Natječaj za prijavu projekata u programu “Interreg Italija – Hrvatska”, vrijednom 237 milijuna eura od 21. travnja.

Program prekogranične suradnje “Interreg Italija – Hrvatska”, vrijedan 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj, predstavljen je jučer u Zadru gdje je otvoren i područni informacijski ured. “Sufinancirat će se 85 posto vrijednosti projekta, a ostalih 15 posto korisnici moraju financirati sami.

Natječaj za projekte bit će otvoren 60 dana, počevši od 21. travnja, a namijenjen je različitim sektorima, od pomorskog prometa, kulturnog turizma do sektora otpornosti na različite prirodne ugroze, katastrofe. Mogu se prijaviti tijela lokalne i regionalne samouprave, ministarstva, sveučilišta i privatnici u određenim i specifičnim ciljevima, rekao je Hrvoje Grancarić iz Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje. Pozvao je buduće korisnike da im se obrate za pomoć oko prijava programa i rekao da su uredi u kojima mogu dobiti pomoć, otvoreni i u Dubrovniku i u Veneciji. Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose razvoju područja koje obuhvaća osam hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina.

“Cilj prekogranične suradnje usmjeren je na rješavanje zajedničkih izazova i ona ima vrlo važnu ulogu u regionalnom razvoju Hrvatske, rekla je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Kristina Bilić i istaknula da je kohezijska politika za Hrvatsku vrlo značajna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve