Za običan list papira svakog mjeseca izdvajaju 50 kuna

Autor: Agencija VLM , 09. ožujak 2013. u 16:38
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Svi s pravom na naknadu za putne troškove prilažu potvrdu o cijeni prijevoza.

Može li ministar financija narediti da se smanji cijena potvrde koju Autotransport Karlovac prodaje za 50 kuna – pita se Mile Sokolić, predsjednik Udruge građana Pravica.

Zašto ne kopirati?

Smatra da je to preskupo.

– Svi koji su obvezni poslodavcu dokazati da imaju pravo na troškove za prijevoz moraju donijeti potvrdu lokalnog autoprijevoznika. A čini se da su oni, smanjeni broj korisnika njihovih usluga odlučili nadoknaditi masnom cijenom papirića A5 formata na kojem piše kolika je cijena autobusne karte na određenoj relaciji, ali i to koliko iznosi naknada za izdavanje ove potvrde – smatra Sokolić.

Takva potvrda vrijedi 30 dana, pa se mora vaditi iz mjeseca u mjesec.

– S obzirom da je ovdje riječ o bezobrazno velikom ekstra profitu, možda bi bilo dobro otvoriti obrt ili tvrtku i izdavati potvrde o tome koliko stoji prijevoz vlakom, koliko autobusom, ili automobilom od točke A do točke B – ironičan je Sokolić.

Nije mu jasno zašto institucijama kojima ta potvrda treba nije dovoljno kopiraju cjenik mjesečnih karti s mrežnih stranica tvrtke ili da poslodavac zatraži službeno ovjereni cjenik od Autotransporta za pojedine lokacije.

– Važno da se svaki pojedinac zaputi u tu tvrtku i zatraži potvrdu, koju onda plati pedeset kuna – nastavlja Sokolić.

Direktor Autotransporta Davor Vidmar je uvrijeđen Sokolićevim tvrdnjama.

Zaposlen radnik

– Naplaćujemo izdavanje potvrda samo onima koji ne koriste naše usluge, a onima koji koriste dajemo ih besplatno. Tako poslujemo već najmanje 12 godina – kaže Vidmar.

Naime, kako je zakonska obveza da se takva potvrda ishodi, Autotransport zaprima mnogo zahtjeva.

– Stoga se samo jedan zaposlenik time bavi. Ne ubiremo nikakav bezobrazno veliki ekstra profit, nego je cijena potvrde pokriva plaću tog radnika – objašnjava Vidmar.

Komentirajte prvi

New Report

Close