Za gradnju kuće u Gunji uzeli 2100 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2015. u 11:12
Foto: Thinkstock

Ministarstvo će ispitati navode i, ako su točni, računi neće biti plaćeni

Zbog prenapuhanih cijena radova, obnova obiteljskih kuća u županjskoj Posavini koje su stradale u poplavama, bio je pravi eldorado za tvrtke i pojedince uključene u posao. Tvrde to brojni mještani ističući kako je većina nezadovoljna jer vide što se i kako radi, a nitko ne reagira.

'Zar je normalno da ja za sanaciju kuće dobijem 70.000 kuna, a tvrtka za iste radove 300.000. Zašto onda nisam dobio i ja taj novac ili neka i oni rade za 70.000 kuna', rekao je za Večernji list jedan od mještana Gunje. Dodaje kako je o ovome pisao i u Ministarstvo graditeljstva, ali bez rezultata.

I mnogi drugi stanovnici drže da se uloženim novcem moglo puno više napraviti. Kao dokaz svojih tvrdnji daju troškovnik za kuću od 55 kvadrata, koja se gradila iz temelja, a država je za nju platila 877.921 kuna. To je nešto više od 116.000 eura, odnosno oko 2100 eura po četvornome metru.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

a što sam ja pisao prije nekoliko mjeseci, tamo pare cure bolje nego voda kroz nasip, sada je jasnije da svi “vodotoci” vode u Osijek prijateljima projektantima, a sada mi je tek malo jasnije zašto ministar Vrdoljak ljubi babu Mrak na Vladi, tako je kod nas, dok jednog ne potopi, drugi ne ispliva,

Jesu li tako skupo radili SDP-ovi i HNS-ovi uhljebi ?

New Report

Close