Vrhovni sud odbio zahtjev Ive Sanadera

Autor: Objava za medije , 14. veljača 2014. u 12:12
Foto: Marko Lukunic/PIXSEL

Predsjednik Vrhovnog suda RH odbio je kao neosnovan zahtjev opt. Ive Sanadera za otklonom od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića.

Predsjednik Vrhovnog suda RH odbio je kao neosnovan zahtjev optuženog Ive Sanadera za otklonom od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića, u predmetu K-Us-8/12. U odluci se, u bitnom, navodi da je tijekom provedenog postupka utvrđeno da odvjetnik Goran Suić, kao branitelj Ive Sanadera u ovom kaznenom postupku, nije zastupao sutkinju Ivanu Čalić pred Međubiskupijskim sudom prvog stupnja u Zagrebu te da se ona u postupku pred tim sudom sama zastupa i brani.

Shodno tome, predsjednik suda nije imao niti je mogao imati saznanja o bilo kakvom pravnom odnosu između tog odvjetnika i sutkinje pa samim time nema razloga za njegovim otklonom. Daljnju odluku, vezanu uz zahtjev za izuzeće sutkinje Ivane Čalić, donijet će predsjednik ovog suda do početka nastavka suđenja određenog za 17. veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close