Vrdoljak: Uljanikova kupovina 3. maja i dalje je odličan posao

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2013. u 16:05
Ivan Vrdoljak; Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Čakovcu izjavio kako ga je strah za sudbinu hrvatskih brodogradilišta, ali i da je uvjeren da će ona opstati.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Čakovcu izjavio kako ga je strah za sudbinu hrvatskih brodogradilišta, ali i da je uvjeren da će ona opstati.

Uljanikova kupovina 3. maja dobra je za Hrvatsku i dobra za Uljanik, ali je pred tim brodogradilištem još uvijek ogroman posao, kazao je Vrdoljak odgovarajući u Čakovcu na pitanja novinara o hrvatskoj brodogradnji u kontekstu poslovnih rezultata pulske Uljanik grupe koja u prvom polugodištu bilježi gubitak od oko 105 milijuna kuna.

Na upit o kutinskoj Petrokemiji, Vrdoljak je rekao kako država ide u njezinu dokapitalizaciju te se sada za nju traži strateški partner.

Prerano je govoriti o tome tko će to biti, o tom će odlučivati stručno povjerenstvo, naglašava Vrdoljak koji za pregovore sa sindikatima Petrokemije kaže kako se nastavlja odlična suradnja njegova ministarstva s njima te se sve odluke donose u samo jednu svrhu, a to je što bolja budućnost tvrtke.

Ministar Vrdoljak u Čakovcu se sastao s međimurskim gospodarstvenicima s kojima je razgovarao o stanju gospodarstvu, u sektorima građevine, metalurgije i prije svega tekstila.

Ocjenivši stanje gospodarstva u Međimurskoj županiji puno boljim nego u nekim drugim dijelovima Hrvatske, Vrdoljak je istaknuo kako to ne treba veseliti Međimurke i Međimurce jer stanje nije onakvo kakvo bi svi željeli. Jedini put k održivom razvoju je povećanje investicija realnog sektora. Ova zemlja neće ići nikamo bez privatnih investicija, rješenje nisu javne investicije, naglasio je Vrdoljak i dodao da Hrvatska treba postati poslovno prijeteljska zemlja.

Međimurski župan Matija Posavec poručio je kako je Međimurje već sada "poslovno prijateljska" županija, što je potvrdio i primjer nedavne investicije austrijske obućarske tvrtke koja je sve potrebne dokumente za otvaranje tvornice u Prelogu dobila za 16 dana.

Posavec je istaknuo i komparativne prednosti najsjevernije hrvatske županije – izgrađenu prometnu i komunalnu infrastrukturu, tradiciju rada te blizinu triju država članica Europske unije – Slovenije, Mađarske i Austrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close