Vlada ipak uvodi nove poreze, a rekli su da neće

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2014. u 13:01
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Vlade obećavaju da je ovo posljednja porezna izmjena koju planiraju do kraja mandata jer porez na nekretnine planiraju uvesti tek 2016. godine.

Suprotno najavama potpredsjednice vlade Vesne Pusić i njezina kolege Branka Grčića, Vlada ipak uvodi nove poreze već sljedeće godine, piše Večernji list.

U dokumentu koji je danas usvojila i koji će poslati u Europsku komisiju jasno piše da već sljedeće godine uvode porez na kamate od štednje od čega očekuju 300 milijuna kuna prihoda, a Vlada uvodi restrikcije prema kojima se djelomično ukida oslobođenje od plaćanja poreza na reinvestiranu dobit.

Člana u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentari (5)
Pogledajte sve

najjadnije je u svemu za kolike su sitne svote oni spremni gaziti riječ, rastjerivati investitore, gušiti poduzetnike… 300 mil od kamata, 500 mil od obrtnih sredstava, skupa to nije ni 0.7% proračuna.

ali oni su i za taj kikiriki spremni uništiti povjerenje na duge godine jer će taj njihov fiskalni fašizam ostati duboko urezan i kad njih već dugo više ne bude na vlasti.

jer će se oni uvijek za koju godinu možda vratiti.


Konacno! Dosta je bilo pretvaranja svakog kapitala u beton i cigle…

kakve to ima veze s uvođenjem poreza na štednju od iduće godine ?!? a porez na nekretnine planiraju za 2016.g. kad više niti neće biti na vlasti….

Od 1991 nikad nije bilo tako loših ministara i vlade..nikakve Milanoviceve metafore i intelektualna blebetanja to ne mogu prikriti…

Konacno! Dosta je bilo pretvaranja svakog kapitala u beton i cigle…

New Report

Close