Više od 400 izlagača na sajmovima nautike i gastronomije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. veljača 2017. u 14:28
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Posjetitelje očekuje 20 hrvatskih premijera plovila, a zvijezda sajma je sportski cruiser PearlSea 56.

Nešto više od 400 izlagača predstavlja se na 26. međunarodnom sajmu nautike i 9. međunarodnom sajmu gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh, koji su u srijedu otvoreni na Zagrebačkom velesajmu (ZV) i po izložbenim su površinama najveći u posljednjih sedam godina.

Sajam nautike ove je godine privukao 330 izlagača iz 31 zemlje. U šest paviljona, na 16.000 četvornih metara, izloženo je više od 120 plovila. Ovogodišnja nautička izložba po izložbenoj je površini 30 posto, a po broju izlagača 15 posto veća od lanjske, istaknula je direktorica ZV-a Dina Tomšić. 

Posjetitelje očekuje 20 hrvatskih premijera plovila, a zvijezda sajma je sportski cruiser PearlSea 56.

Prije samog otvorenja sajma nautike proglašen je i pobjednik ovogodišnjeg izbora "Hrvatski brod godine 2017." i to je, prema časopisu nauCAT, Fisherman 36, zagrebačkog proizvođača Adria-Mar.

Na sajmu su prisutni i najznačajniji hrvatski mali brodograditelji. Sektor male brodogradnje u Hrvatskoj zapošljava 2656 djelatnika, ima 200 aktivnih tvrtki i većina ih dobro posluje, kazala je Tomšić.

Sajam Hotel&Gastroteh okupio je 70-ak izlagača iz 10 zemalja, a u njegov je progam vraćena i Vinovita na kojem vinari, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, promoviraju svoja vina. 

Tijekom tog sajma održavat će se i kulinarske radionice, degustacije tradicionalnih jela, kao i kulinarsko natjecanje Cro Top 10 u kojem sudjeluje deset najboljih hrvatskih kuhara.

Otvarajući sajmove zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je njegov cilj da Zagrebački velesajam, kao i Zagrebački holding, posluje na pozitivnoj nuli, ne treba stvarati profit.  "Ovo je prilika našim poduzetnicima da se susretnu", kazao je Bandić.

Sajmovi nautike i gastronomije održavaju se od 22. do 26. veljače, a na njima se očekuje više od 35.000 posjetitelja. Svi kupci ulaznica za te sajmove imaju besplatni javni prijevoz (uz predočenje ulaznice). 

Komentirajte prvi

New Report

Close