Više od 400 izlagača na sajmovima nautike i gastronomije

Foto: Goran Jakus/PIXSELL Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Posjetitelje očekuje 20 hrvatskih premijera plovila, a zvijezda sajma je sportski cruiser PearlSea 56.

Nešto više od 400 izlagača predstavlja se na 26. međunarodnom sajmu nautike i 9. međunarodnom sajmu gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh, koji su u srijedu otvoreni na Zagrebačkom velesajmu (ZV) i po izložbenim su površinama najveći u posljednjih sedam godina.

Sajam nautike ove je godine privukao 330 izlagača iz 31 zemlje. U šest paviljona, na 16.000 četvornih metara, izloženo je više od 120 plovila. Ovogodišnja nautička izložba po izložbenoj je površini 30 posto, a po broju izlagača 15 posto veća od lanjske, istaknula je direktorica ZV-a Dina Tomšić. 

Posjetitelje očekuje 20 hrvatskih premijera plovila, a zvijezda sajma je sportski cruiser PearlSea 56.

Prije samog otvorenja sajma nautike proglašen je i pobjednik ovogodišnjeg izbora "Hrvatski brod godine 2017." i to je, prema časopisu nauCAT, Fisherman 36, zagrebačkog proizvođača Adria-Mar.

Na sajmu su prisutni i najznačajniji hrvatski mali brodograditelji. Sektor male brodogradnje u Hrvatskoj zapošljava 2656 djelatnika, ima 200 aktivnih tvrtki i većina ih dobro posluje, kazala je Tomšić.

Sajam Hotel&Gastroteh okupio je 70-ak izlagača iz 10 zemalja, a u njegov je progam vraćena i Vinovita na kojem vinari, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, promoviraju svoja vina. 

Tijekom tog sajma održavat će se i kulinarske radionice, degustacije tradicionalnih jela, kao i kulinarsko natjecanje Cro Top 10 u kojem sudjeluje deset najboljih hrvatskih kuhara.

Otvarajući sajmove zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako je njegov cilj da Zagrebački velesajam, kao i Zagrebački holding, posluje na pozitivnoj nuli, ne treba stvarati profit.  "Ovo je prilika našim poduzetnicima da se susretnu", kazao je Bandić.

Sajmovi nautike i gastronomije održavaju se od 22. do 26. veljače, a na njima se očekuje više od 35.000 posjetitelja. Svi kupci ulaznica za te sajmove imaju besplatni javni prijevoz (uz predočenje ulaznice). 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!