Vidošević razriješen, v.d. predsjednice HGK Sabina Škrtić

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2013. u 12:55
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Škrtić je za v.d. predsjednice HGK predložio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je također bio na sjednici skupštine HGK.

Skupština Hrvatske gospodarske komore (HGK) na današnjoj je izvanrednoj sjednici razriješila Nadana Vidoševića dužnosti predsjednika HGK, te za vršiteljicu dužnosti predsjednice Upravnog odbora i v.d. predsjednice HGK imenovala Sabinu Škrtić, pomoćnicu ministra gospodarstva.

Škrtić je za v.d. predsjednice HGK predložio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je također bio na sjednici skupštine HGK.

Na mjestu v.d. predsjednice HGK Škrtić će ostati do nove skupštine HGK na kojoj bi trebao biti izabran novi predsjednik Komore.

Nadzorni i Upravni odbor HGK u srijedu su suspendirali Nadana Vidoševića s mjesta predsjednika Komore, a nakon što je Vidošević uhićen zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK.

Nadzorni i Upravni odbor HGK također su u srijedu za vršitelja dužnosti predsjednika HGK imenovali Darka Petričevića, no nedugo nakon njegova imenovanja mediji su objavili da se protiv Petričevića vode kazneni postupci, uz ostalo i zbog neisplate plaće radnicima.

Vidoševića, koji je na čelu HGK bio proteklih 18 godina, USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz HGK te mu je u srijedu, 13. studenog određen jednomjesečni istražni zatvor.

Protiv Nadana Vidoševića USKOK je pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su uz njega obuhvaćene još četiri osobe, voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK Josipa Mladinov, šefica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel te Davor Komerički i Igor Premilovac.

Komentirajte prvi

New Report

Close