Vladimir Ferdelji: Smatram da mi Milanović duguje ispriku

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2012. u 13:29
Vladimir Ferdelji / PXL

Vladimir Ferdelji, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba koalicije HSLS – HSS – Zelene liste, objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici video “Tko je Vladimir Ferdelji?”

Vladimir Ferdelji, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba koalicije HSLS – HSS – Zelene liste,  objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici video “Tko je Vladimir Ferdelji?”, u kojem predstavlja “mali uvod u njegov život, strast i dosadašnji rad “.

Kao i mnogi, Ferdelji je odlučio iskoristiti društvene mreže za komunikaciju s građanima. U spomenutom videu sam Ferdelji priča o svom obrazovanju i radnom iskustvu, odnosno radu u tvrtki Elektrokontakt, gdje je karijeru počeo kao pripravnik, a završio kao generalni direktor i predsjednik Uprave. Pohvalio se kako su u firmi pet puta povećali proizvodnju, šet puta su povećali izvoz i napravili “najveću tvornicu regulacijskih uređaja za električne štednjake na svijetu”.

Ferdelji se, osim na djelovanje u Elektrokontaktu, osvrnuo i na svoj angažman u ministarstvu prometa, gdje ga je pozvao tadašnji ministar Zlatko Komadina kako bi mu pomogao “srediti velike problematične firme iz tog područja”. Radilo se o firmama u državnom vlasništvu, kao što su HŽ, HAC i Autocesta Rijeka – Zagreb. Ferdelji kaže da je on zatražio određene radikalne promjene u radu ministarstva, no to nije bilo moguće, pa je sve to “dao” u javnost u jednom intervjuu, nakon čega mu je premijer Zoran Milanović dao otkaz. Smatra da mu je Milanović dužan ispriku jer je tada izjavio da će Ferdelji sa svojih šest plaća opteretiti porezne obveznike. “Ja sam se radije držao principa koje sam poštovao cijeli život, a to je da nikad neću uzeti ono što nisam zaradio, pa nisam ni uzeo tih šest plaća”, kaže.

Sadašnji predsjednik Hrvatske udruge menadžera CROMA  ispričao je kako je Darinko Kosor došao do njega i ponudio mu da bude kandidat za gradonačelnika koalicije  HSLS – HSS, što je on konačno i prihvatio pod uvjetom da bude nezavisni kandidat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close