Veća gužva od lanjske, ali ‘tanja’ naspram debija 2017.

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2019. u 07:54
Zahtjevi predani APN-u/M. PRPIĆ/PIXSELL

I službeno startala treća runda prijava za zajmove koje sufinancira država, trajat će tri tjedna.

U jutarnjim satima prvog dana službenog zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita gužva je u nadležnoj Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) bila znatno veća od lanjske, ali "mršavija" od one 2017. kada su prvi put krenule ovakve državne potpore.

Kroz jutro su jučer kolali neslužbeni podaci o oko 200 zahtjeva građana koje su APN-u dostavile banke, no budući da su iz nekih od njih, poput Hrvatske poštanske banke, uoči službenog starta roka za zaprimanje prijava stizale vijesti o velikom interesu građana, pravo stanje znat će se tek pri završetku procesa. 

Usporedbe radi, naveli su jučer iz Hine, prošle godine je prvog jutra predano oko 60 zahtjeva, dok su 2017. u prvih sat vremena banke predale više od 900 zahtjeva.

"Ovaj krug će biti otvoren tri tjedna i svi koji se prijave i imaju kompletiranu dokumentaciju dobit će subvenciju", ponovio je jučer ministar graditeljstva Predrag Štromar koji je u APN-u jučer simbolično doržao press konferenciju kako bi još jednom podsjetio na najvažnije informacije o državnim stambenim subvencijama.

Među najvažnijima je tako i ona da tko god ne prođe na aktualnom natječaju, priliku opet ima u ožujku, a potom opet u rujnu iduće godine.

U protekle dvije godine primjene zakona o subvencioniranju stambenih kredita ukupno je odobreno 5300 zahtjeva, a u obiteljima koje su tako riješile stambeno pitanje u tom razdoblju rođeno je više od 800 djece. 

Komentirajte prvi

New Report

Close