Varga bez komentara na poništenje njegove odluke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2014. u 15:31
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Mediji su danas objavili da je DKOM poništio Varginu odluku uz obrazloženje da Ministarstvo nije valjano obrazložilo zašto je 22. kolovoza poništilo natječaj.

Ministar zdravlja Siniša Varga odbio je danas komentirati odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) koja je poništila njegovu odluku o poništenju javne nabave dijagnostičkog radiološkog (MSCT 32-slojnog) uređaja za Opću bolnicu Bjelovar, rekavši da će odluku DKOM-a komentirati kad je pročita.

Mediji su danas objavili da je DKOM poništio Varginu odluku uz obrazloženje da Ministarstvo nije valjano obrazložilo zašto je 22. kolovoza poništilo natječaj.

No, Varga je danas novinarima rekao da tu vijest "nije pročitao, ne zna o čemu se radi, te će komentirati kad pročita".

Isto tako, nije se želio osvrnuti niti na tvrdnju da će bjelovarska bolnica zbog njegove poništene odluke morati u roku 16 dana isplatiti ukupno 50.000 kuna tvrtkama Siemens i Medicom, koje su se žalile DKOM-u na poništavanje natječaja.

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić najavio je da će Ministarstvo iskoristiti sve pravne lijekove, prema Zakonu o upravnom postupku, kako bi osporilo odluku DKOM-a.

S revizijom javne nabave u zdravstvu se nastavlja, poručio je Jagić.

Varga je u kolovozu naložio sanacijskom upravitelju Opće bolnice Bjelovar da zbog navodne nestransparentnosti poništi postupak javne nabave dijagnostičkog radiološkog uređaja, za koji je ponuda u javnom nadmetanju bila otvorena u svibnju ove godine, dok je resorni ministar bio Rajko Ostojić.

Analizu dokumentacije obavila je Radna skupina Ministarstva zdravlja za reviziju postupaka javne nabave.

Varga je početkom kolovoza zaustavio postupke nabave medicinske opreme i uređaja u čak sedam hrvatskih bolnica. Radi se o nabavama koje se financiraju sredstvima iz državnog proračuna, a započele su za vrijeme mandata bivšeg ministra Ostojića.

Komentirajte prvi

New Report

Close