Đuro Đaković razvija s Kongsbergom top od 30 mm

Kongsbergov top ugrađivati će se na BOV-ove Kongsbergov top ugrađivati će se na BOV-ove

Nadaju se narudžbama iz čitavog svijeta.

Đuro Đaković grupa razvijat će s norveškim Kongsbergom novu oružnu stanicu za borbeno vozilo (BOV), koja bi se, nakon što prođe sve testove, trebala proizvoditi te montirati u Slavonskom Brodu.

Riječ je, kako su pojasnili u priopćenju, o borbenoj stanici Protector Medium Caliber RWS kalibra 30 milimetara. Ugovorom, koji je vodstvo Đuro Đakovića potpisalo u petak, ta kompanija ulazi u krug odabranih jer takve "topove" proizvode još samo dvije tvrtke na svijetu. Uz Kongsberg, njih još rade izraelski Rafael i Elbit. Budući da Đuro Đaković već proizvodi borbena oklopna vozila po "recepturi" finske Patrije, ugovor s Norvežanima otvara im vrata tržišta s velikim potencijalom.

U Slavonskom Brodu nadaju se da će postati svjetski centar u kojem će budući kupci Patrijinih BOV-ova ugrađivati i Kongsbergovo naoružanje na njih. "Iznimno smo ponosni na ovaj ugovor jer realizacija suradnje s norveškim industrijskim divom omogućuje velik iskorak na svjetsko tržište s inovativnim i visokosofisticiranim proizvodom za kojim postoji velika potražnja", ustvrdio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga prilikom potpisivanja ugovora.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve