Umjesto u Kopru, Bauhaus u Puli, Slovenci u drami

Autor: Ante Pavić , 21. studeni 2013. u 09:36
Otvorenje centra vrijednoga 18 milijuna eura najavljeno je za 20. prosinca/Duško Marušić/PIXSELL

Plan su Nijemci promijenili jer su u Hrvatskoj brže došli do dozvole, preuzet će radnike propaloga Bricostorea.

Njemački specijalizirani lanac trgovina za uređenje vrta i doma Bauhaus odlučio je, umjesto u Kopru, novi centar otvoriti u Puli.

Izazvao je to niz reakcija slovenskih medija, baš onako kako reagiraju njihovi hrvatski pandani koji često pišu o bijegu investicija iz Hrvatske u susjedne zemlje. Bauhas bi 20. prosinca u Puli trebao otvoriti 18 milijuna eura vrijedan trgovački centar. Prvotni je plan bio da ga otvore u Kopru. No, u Bauhausu su na temelju prethodnoga ljubljanskog iskustva zaključili da bi im za dobivanje građevinske dozvole u Sloveniji trebalo devet mjeseci, a u Hrvatskoj su je dobili za dva mjeseca, pa su se odlučili za Pulu, piše slovenski poslovni dnevnik Finance, koji naglašava da su  Bauhausu na ruku išli i oštar pad cijena zemljišta u Hrvatskoj te slabije poslovanje konkurencije na hrvatskom tržištu. Bauhaus se u Puli zapravo uselio na prostor Bricostorea, posrnule francuske konkurencije, koja je zbog loša poslovanja u svibnju otišao iz Hrvatske.

Njemački lanac brzo je uskočio na njegovo mjesto te bi trebao zaposliti oko 70 ljudi, među kojima bi posao mogli naći i oni koji su ga izgubili zbog odlaska francuskog lanca. Bauhaus u Sloveniji ima centre u Mariboru i Ljubljani, a u Hrvatskoj u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Zadru. Slovenski mediji počeli su nakon objave ove vijesti preispitivati nikada realizirane najave izvršne vlasti o olakšavanju izdavanja građevinskih dozvola. Posrijedi su slični prigovori kakvi se ističu i u Hrvatskoj. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

A kako lažu majke ti!

Pa uopće nije istina da je Bauhaus ishodio dozvolu, već je u roku dva mjeseca (PAZITE – DVA MJESECA!!!!!), uselio u gotove prostore Bricostore-a. A inače je Bricostore te iste dozvole ishodio za četiri godine!

Koje nevjerojatne birokratske laži. U Hrvatskoj bi se mogla građevinska dozvola dobiti za manje od devet mjeseci???? Ha-ha-ha-ha

Super

New Report

Close