Uloga poduzetništva u Europskoj uniji

Autor: HUP , 24. travanj 2013. u 22:00
Dan poduzetnika održat će se 27. svibnja/Thinkstock

Dan poduzetnika 2013. i 20. obljetnica prigoda su za osvrt na već postignuto, ali i za identificiranje budućih izazova.

Hrvatska udruga poslodavaca ove godine obilježava 20. godišnjicu te na najvažnijem godišnjem susretu gospodarstvenika otvara aktualnu temu – Uloga poduzetništva u Europskoj uniji.

U ovih 20 godina rada i djelovanja HUP je uvelike pridonio razvoju malih, srednjih i velikih poduzetnika te konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. Dan poduzetnika 2013. i 20. obljetnica prigoda su za osvrt na već postignuto, ali i za identificiranje budućih izazova. Uoči pristupanja Hrvatske Europskoj uniji smatramo bitnim potaknuti raspravu o nužnosti redefiniranja i razvoja poduzetništva. Europska unija je poticanje kulture poduzetništva stavila visoko na listu svojih prioriteta, što bi trebao biti primjer koji slijedi i Hrvatska.

Svoj dolazak na Dan poduzetnika 2013. potvrdili su Ivo Josipović, predsjednik RH, Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH, Paul Vandoren, šef Delegacije EU u RH, Antti Peltomäki, zamjenik glavnoga direktora Opće uprave za poduzetništvo i industriju Europske komisije, Brent Wilton, glavni tajnik Međunarodne organizacije poslodavaca i Markus Beyrer, glavni direktor zajednice poslovnih udruga BusinessEurope te mnoge druge istaknute osobe iz gospodarskoga i javnoga miljea zemalja Europske unije i Hrvatske. Dan poduzetnika održat će se 27. svibnja 2013. godine u zagrebačkom hotelu The Westin, od 11 do 14 sati. Prijava sudjelovanja moguća je na hup@hup.hr, odnosno na telefonske brojeve 01/4897-577 ili 01/4897-555 do 23. svibnja. Jubilarnu 20. obljetnicu djelovanja HUP će obilježiti prigodnom donacijom koju će poslodavci predati onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close