Lansirana nova linija popularnih Startasica

Autor: Saša Paparella , 04. srpanj 2019. u 07:43
FOTO: Press

Domaći proizvođač uporabnih predmeta prepoznatljivoga morskog dizajna angažirao dodatne dizajnere.

Hrvatski ljetni lifestlye brend Aqua lansirao je liniju Startas tenisica koje je dizajnirala Alica Pancer. Startasice iz Aque dolaze u plavoj i bijeloj boji, te prepoznatljivom prugastom uzorku, a izrađuju se u Vukovaru.

Novi vlasnik brenda Aqua od lani je splitska tvrtka Uje, a njen direktor Leopold Botteri osnažio je suradnju s hrvatskim dizajnerima. Alica Pancer je dizajnirala i značajan dio novih proizvoda – putne i platnene torbe, boce za vodu, ručnike za plažu; Aleksandra Dojčinović potpisuje žensku kolekciju za plažu, dok studio Mireldy razvio je novi motiv za dječju kolekciju, lik bebe sredozemne medvjedice.

Brend Aqua osmislili su Žuva i Gordan Kolar. Tvrtku Aqua maritime osnovali su početkom 2002. i ubrzo su stvorili prepoznatljivu prodajnu mrežu vlastitih i franšiznih prodavaonica na 40-ak lokacija u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Cipru, Austriji, Sloveniji, Kanadi, ukrajinskoj Odesi, ruskom Sočiju, a ranije i u Australiji te Južnoafričkoj Republici.

Početkom 2010. tvrtku je dokapitalizirao fond rizičnoga kapitala Nexus Alpha, koji je prethodno od Agrokora kupio lanac drogerija Kozmo. Aqua maritime je imala i do 30 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a zapošljavali su 70-ak ljudi. Lani je prihod pao na 16,2 milijuna kuna, a broj zaposlenih je prepolovljen.

Zadnjih godina Aqua posluje s minusom. Gubitak je 2017.dosegao 5,3 milijuna kuna, nakon čega je tvrtka prodana vlasnicima Uja, koje također ima razgranatu mrežu prodavaonica po Jadranu.

Komentirajte prvi

New Report

Close