‘U splitskom političkom loncu ključa kao da će se nova gradska vlast birati sutra’

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2012. u 10:56
Željko Kerum (PXL)

Glavna zvijezda izbora 2013. u Splitu zasigurno je don Ivan Grubišić.

Iako su lokalni izbori tek za pola godine, a u splitskom političkom loncu ključa kao da će se nova gradska vlast birati sutra, piše Večernji list.

Željko Kerum je zaratio s dogradonačelnicom i najbližom suradnicom Anđelkom Visković i zbog gradonačelničkih ambicija izvan njegova HGS-a izbacio je iz stranke. Iako je Kerum izjavio kako nema namjere kandidirati se za drugi mandat, nitko neće biti iznenađen ako se predomisli. Kako Večernji piše, čak se prošlog petka pojavio u Banovini, na svom radnom mjestu i poslao dopis premijeru Milanoviću o Spaladium centru. Istodobno, SDP izbacuje veterana Vinka Bajrovića koji je kritizirao Ivu Baldasara, njihova kandidata za gradonačelnika, jer je rat s obitelji proveo u Italiji. Rekao je i kako bi Visković bila bolji kandidat od Baldasara. No Bajrović je poslije otkrio da je već tražio odobrenje SDP-a da se sam kandidira za gradonačelnika. Iste ambicije ima i Sanja Bilač, najpopularnija HDZ-ova vijećnica koja se najžešće sukobljavala s Kerumom i njegovim suradnicima. Međutim, HDZ je ne želi podržati u kandidaturi iako joj ankete daju znatno više glasova nego stranci pa je vjerojatno čeka izbacivanje. No nju vrbuju dr. Hrvoje Tomasović i njegov HDSSD. Oni bi je rado vidjeli kao svoju kandidatkinju.

Svoj prostor pokušavaju osvojiti i laburisti kojima nedostaje jako ime iza kojeg bi ponudili svoj program. Kandidaturu su navodno nudili Ozrenu Matijaševiću, predsjedniku HUS-a, a kada se nisu dogovorili, Milanu Štrljiću, bivšem intendantu HNK Split.

Međutim, glavna zvijezda izbora 2013. u Splitu zasigurno je don Ivan Grubišić, umirovljeni svećenik i saborski zastupnik. On još nije potvrdio da će se kandidirati, no  ankete mu daju najveće šanse. Don Grubišić u izjavama ne otklanja mogućnost kandidature, no kaže da bi osvajanje vlasti za njega bio 'još jedan križ na leđima' koji mora nositi.

Komentirajte prvi

New Report

Close