U Irskoj zaradi 500 eura tjedno: “Posao nije težak, a jako je dobro plaćen”

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2018. u 09:35
Foto: Getty Images

Za odlazak se odlučio nakon što je odustao od vođenja kafića kojeg je imao dvije godine.

Nedeljko Lukačić jedan je od tisuća Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio nakon što je odustao od vođenja kafića kojeg je imao dvije godine.

– Je li mi žao što sam otišao? Čujte, kad je u pitanju sila, nema tu mjesta za pitanja je li mi žao ili ne – rekao je Lukačić koji je u Križevcima otvorio kafić 2013. godine. – Bila je to stalna borba s uvjetima poslovanja kod nas. Na plaću dvaput plaćaš porez, pa ide porez na dobit, pa porez na potrošnju, pa su PDV digli s 13 na 25 posto, pa je tu ZAMP… Odustao sam – rekao je Nedeljko.

Za Podravski list je ispričao kako mu u Irskoj nije bilo bajno i da se vraćao i odlazio sve dok nedavno, na preporuku prijatelja, nije našao posao u mesnoj industriji kod grada Shercocka.

– Posao nije težak, a jako je dobro plaćen. Tjedno radim 45 sati i dobijem 500 eura. To je najmanje 2000 eura mjesečno, a ako radim nedjeljom, što ne moram, još i više, jer se plaća duplo – kaže Nedeljko. Dodaje kako je stanovanje skupo za stranca, ali ako se kuća unajmi s još dvojicom tada to mjesečno ispada 230 eura plus režije.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Znaci živi na selu sa još dvojicom i radi poslove u klaonici. One za koje ne postoji zainteresirana lokalna radna snaga.

Samo mi se taj trošak smještaja od 230 eura čini nekako malim za Irsku? Da to nije slučajno tjedni iznos?

A i zašto od prvih nekoliko plaća dobije samo polovicu???

I kakvo je to radno vrijeme???

Anonimno, 16.10.2018. u 21:20
U tjednu, veli, nema baš puno vremena za sebe. Radi od 17.20 do 1-2 sati ujutro. – Irci zbilja jako puno piju, a pivo im je odlično. I nemaju baš osjećaj za potrošnju – kad imaju, onda troše. Općenito su Irci jako slični nama Hrvatima i dobro se odnose prema strancima.

jako dobro plaćen je onaj koji zaradi 500€ za dan ili sat.

New Report

Close