U 2019. mjesečno u kući 550 kuna više

Autor: Marina Šunjerga/VL , 12. prosinac 2018. u 08:36
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Dodatna je pomoć najugroženijim građanima i rast minimalne plaće na 3000 kuna mjesečno.

Niz poteza Ministarstva financija te odluka koje stupaju na snagu od 1.siječnja oslobodit će prostor za rast kupovne moći građana. Splet mjera uključuje promjene u poreznom sustavu, povišicu zaposlenicima države, veću minimalnu plaću, ali povećanje subvencija države usmjerenih na kupnju stanova i mirovinsku štednju, piše Večernji list.

Podizanjem neoporezivog dijela dohotka na granicu od 3800 kuna čak je 900 tisuća građana prestalo plaćati taj porez, pa Vlada i ne može drukčije nego kroz PDV osigurati rast njihove kupovne moći. Dodatna je pomoć najugroženijim građanima i rast minimalne plaće na 3000 kuna mjesečno.

Kada bi i njihovi poslodavci iskoristili priliku da ih dodatno nagrade korištenjem maksimalnog iznosa neoporezive nagrade od 7500 kuna godišnje, standard te skupine građana podigao bi se za dodatnih 625 kuna mjesečno, a onda bi to predstavljalo povećanje kupovne moći za osjetnih 30 posto. Ipak, prema anketi poslodavaca malo će tvrtki iskoristiti cijeli neoporezivi iznos nagrade za svoje zaposlenike, a malo je to vjerojatno u sektorima s najnižim plaćama.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ja predlažem da zapalimo laserov auto 🙂

550 kn mjesečno .pravo bogatstvo .navodno se sprema stampedo povratnika iz irske .čak i irci planiraju doći kod nas.francuzi su zapalili pola zemlje zbog cijene goriva koja je i kod nas samo za razliku od nas oni imaju 2200 eura plaće.ma treba nas gaziti do kraja.

New Report

Close