U 2014. Grad isplatio OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko više od pola milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 09:13
Thinsktock

U planu je i izgradnja parkirališta u dvorištu Osnovne škole ’’Ljubo Babić“ Jastrebarsko’, a za izradu geodetskog i glavnog projekta te projekta rasvjete iz proračuna Grada Jastrebarskog izdvojeno je 67 tisuća kuna.

Grad Jastrebarsko prošle je 2014. godine Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ Jastrebarsko isplatio više od pola milijuna kuna.

Za sufinanciranje školske kuhinje, škole u prirodi, maturalnih putovanja, učeničke zadruge Grozdek, školske prometne jedinice, rada s darovitim učenicima i produženog boravka, Grad Jastrebarsko prošle je godine iz proračuna izdvojio 544 tisuća kuna. 

Unatoč volji i želji Grada za nastavkom sufinanciranja svih gore navedenih programa, Grad Jastrebarsko bio je nažalost primoran u prijedlogu proračuna za 2015. smanjiti planirana sredstva za osnovno školstvo. Naime, zbog porezne reforme Grad Jastrebarsko ’’izgubio’’ je značajna financijska sredstva, zbog čega su se uštede morale vršiti na svim stavkama proračuna, pa su tako, između ostalog ponovno smanjivane i plaće dužnosnika i službenika u gradskoj upravi. Po mišljenju Gradonačelnika ’’zajednička štednja’’ jedini je način da proračun Grada bude održiv.

Uz sufinanciranje navedenih programa, Grad Jastrebarsko proteklih je godina izdvojio i 531 tisuću kuna za izgradnju dječjih igrališta u sklopu Područnih škola Osnovne škole „Ljubo Babić“ Jastrebarsko, te 420 tisuća kuna za izradu dokumentacije u svrhu izgradnje nove osnovne škole u Jastrebarskom. Izgradnja nove škole trenutno ovisi o Zagrebačkoj županiji koja je ujedno i osnivač iste. Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je još 2011. Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za pripremu zalihe infrastrukturnih projekata za Europski regionalni razvoj 2014.-2020. Iako je Grad Jastrebarsko poduzeo sve potrebne radnje i više, temeljem Odluke, uvjet je da projektni prijedlog mora prijaviti osnivač osnovnoškolske ustanove (Zagrebačka županija), a što ista još do sada nije učinila.  

’’Iskreno se nadamo da će Zagrebačka županija vrlo brzo prijaviti ovaj projekt koji je od izuzetnog značaja za naš Grad i za budućnost naše djece’’ – rekao je gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Nadalje, u planu je i izgradnja parkirališta u dvorištu Osnovne škole ’’Ljubo Babić“ Jastrebarsko’, a za izradu geodetskog i glavnog projekta te projekta rasvjete iz proračuna Grada Jastrebarskog izdvojeno je 67 tisuća kuna. Kada Zagrebačka županija kao osnivač škole osigura sredstva za realizaciju istog, i kada ishode sve potrebne dozvole, osnovna škola biti će bogatija i za novo parkiralište.

Komentirajte prvi

New Report

Close