Tvrtka Maje Brinar tuži Hrvatsku i traži odštetu od 500 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2017. u 12:57
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na listi Međunarodnog centra za rješavanje ulagačkih sporova u Washingtonu (ICSID) odnedavno je i tvrtka Razvoj golf koja tuži Hrvatsku zbog toga što nije pokrenuta investicija u golfište na Srđu.

Kao što se već govorilo, odšteta iznosi visokih 500 milijuna eura, piše Večernji list. Ta tvrtka, iza koje stoji muž poduzetnice Maje Brinar, izraelski poduzetnik Aaron Frenkel, već oko 10 godina pokušava pokrenuti taj projekt u koji je već uloženo oko 130 milijuna eura, ali koji je učestalo nailazio na nove prepreke.

Državni odvjetnik Dinko Cvitan na proljeće je u izvješću rada DORH-a za prošlu godinu upozorio da bi strani investitori mogli pokrenuti deset novih arbitražnih postupaka protiv RH. Prema tom izvješću, ukupna vrijednost arbitražnih sporova koji se već vode pred ICSID-om ili nam prijete je 10,5 milijardi kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dogovoriš sa HDZ om projekt Srđ uložiš recimo 130 mil Eura znaš da projekt neće zaživit i tužiš državu za 500 mil. Eura pristaneš na sporazum 300 mil Eura bez suda i platiš proviziju HDZ u i na kraju laganoano pdigneš 250 mil Eura niti kriv niti dužan i svi zadovoljni . Hr država sretna jel nije platila 500 mil plus sud i kamate a investitor zaradio za par godina laganih 135 mil Eura.

Vrdoljak s OIE, Sberbank, Srđ, nastavi niz i kad se sve zbroji puste milijarde koje će plati ovce od naroda! Krasno! Samo naprijed političarski kokošari! I nakovanj bi uništili…..

New Report

Close