Tvrtka iz Ljubeščice postala drugi hrvatski dobavljač za Ikeu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2015. u 12:32
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Povodom te suradnje direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalaušević naglasio je zadovoljstvo pronalaskom novog partnera u Hrvatskoj…

Hrvatska tvornica Kircek iz Ljubeščice, nedaleko Varaždina, novi je dobavljač tvrtke Ikea, za koju će od rujna proizvoditi tzv. hammarp kuhinjske radne ploče od pune hrastovine, a prodavat će se u zagrebačkoj i europskim robnim kućama tog švedskog brenda, doznaje se iz Ikea Hrvatska.

Tvrtka Kircek za Ikeu planira proizvodnju 20 tisuća spomenutih kuhinjskih radnih ploča u dvije veličine, čime ta tvrtka ujedno postaje i drugi hrvatski dobavljač za Ikeu, nakon virovitičkog Tvina.

Povodom te suradnje direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalaušević naglasio je zadovoljstvo pronalaskom novog partnera u Hrvatskoj, podsjetivši na ranije najave da će se otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvoriti mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i regije.

"Kao što samo i najavljivali, otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvaraju se mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i cijele regije. Zadovoljni smo što smo, uz virovitički Tvin, našli još jednog uspješnog partnera u Hrvatskoj", istaknuo je Skalaušević.

Za tvrtku Kircek je kazao da ima "polustoljetnu tradiciju, konkurentnost i specijalizaciju u proizvodnji masivnih drvenih ploča i zadovoljili su sve uvjete Ikea standarda IWAY. Otvoreni su za mogući porast proizvodnje u budućnosti te posjeduju FSC certifikat, koji jamči da koriste drvo iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima".

Zadovoljstvo time što će se proizvodi te tvrtke izvoziti u cijelu Europu kroz Ikeine robne kuće izrazio je direktor prodaje Kirceka, Silvio Gotić.

"Ova suradnja potvrda je kako su se naša ulaganja u proizvodnju itekako isplatila. Vjerujem kako je njezinu ostvarenju doprinijela naša poslovna strategija koja podrazumijeva fleksibilnu proizvodnju modernih drvnih proizvoda prilagođenih potrebama kupaca i tržišta, što kraći rokovi isporuka, kontinuirano unapređenje tehnologije, ugodna radna okolinu za naše zaposlenike i upotreba isključivo ekološki prihvatljivih tehnologija", poručio je Gotić.

U Ikei Hrvatska i dalje su u potrazi za domaćim dobavljačima, koji dijele njihove vrijednosti i poglede kompanije na održivost i radne uvjete kod dobavljača. Poručuju i da priliku za suradnju sa Ikeom imaju ne samo proizvođači u drvnoj industriji već i cijelom nizu drugih industrija, budući da u svom asortimanu imaju više od 9.500 proizvoda od različitih materijala poput plastike, kartona, metala, stakla i drugih.

Dio tog asortimana naći će se i u novom Ikeinom katalogu za iduću godinu, koji će drugi put biti objavljen i na hrvatskom jeziku. S temom "Sve počinje sa gastronomijom" katalog će biti predstavljen u ponedjeljak navečer.

Komentirajte prvi

New Report

Close