Tvrtka Dalmont novi koncesionar brodogradilišta u Kraljevici

Autor: Poslovni dnevnik , 22. listopad 2014. u 11:25
Ministar Hajdaš Dončić u Kraljevici/N. Pavletić/PIXSELL

Uložit će nekoliko milijuna eura i imati tri potkoncesionara.

Prijenosom koncesije s Brodogradilišta Kraljevica u stečaju koncesionarom oko 180.000 kvadrata brodogradilišta na kopnu i moru postao je dugogodišnji kooperant tog škvera, tvrtka Dalmont iz Kraljevice.

Ugovor o tome potpisali su ministar pomorstva Siniša Hajdaš Dončić i direktor i vlasnik Dalmonta Ivan Ivić. Omogućuje se neprekinuto obavljanje brodogradilišne djelatnosti. Dalmont će radi nastavka djelatnosti uložiti nekoliko milijuna eura, a s trima tvrtkama, koje, su, kao i Dalmont, dosad bile potkoncesionari, potpisat će nove ugovore. Posrijedi su tvrtke Kvarnerplastika, Takala i Vidis. Ministar Hajdaš Dončić istaknuo je da je riječ o dobroj priči, koja govori da možemo biti konkurentni u nekim gospodarskim granama.

Ivanu Iviću "uz dozu rizika, poželio je i dozu profita".Dalmont ima 125 stalno zaposlenih i oko 80 kooperanata. U Kraljevici radi od 1991. Stečajna upraviteljica Marija Ružić rekla je da će se Brodogradilište Kraljevica u stečaju, kao trgovačko društvo, vjerojatno ugasiti za pola godine, ali da se djelatnost neće ugasiti. S novim koncesionarom Grad Kraljevica planira formirati poslovnu zonu koja bi zapošljavala više od 1000 ljudi. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

prvo su uništili brodogradilište koje je moglo raditi remont za sve vojske europe,sad su ga dali u koncesiju privatniku koji će to isto raditi. hoće tamo uskok nedjeljom raditi?

New Report

Close