Tvrtka Altpro zaposlit će 70-ak ljudi

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2015. u 09:00
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Tvrtki Altpro i Odre dodijeljena je nagrada “Inovacija godine” za 2014. za “Sustav za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza RLC23”.

Tvrtki Altpro i Odre dodijeljena je nagrada "Inovacija godine" za 2014. za "Sustav za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza RLC23", koji se osim u Hrvatskoj već koristi u šest država (Austriji, Slovačkoj, BiH, Kini, Indoneziji i Južnoafričkoj Republici). Direktor Zvonimir Viduka rekao je da su zahvaljujući tom proizvodu povećali promet, izvoz i broj zaposlenih.

Istaknuo je da imaju velike šanse za skorašnje isporuke u još 15 zemalja(Čile, Rumunjska, Kosovo, Srbija, Albanija, Uzbekistan, Zambija, Francuska, Kongo, Egipat, Zimbabve, Tajland, Bangladeš, Indiju i Australiju).

Tržišni uspjeh inovacije rezultirat će i ulaganjem od tri miljiuna eura, i to u novi pogon, najavio je navodeći da planiraju zaposliti 70-ak ljudi, a pogon otvoriti sredinom 2016.

Viduki su nagradu uručili pomoćnik ministra gospodarstva Tomislav Radoš i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš.

Komentirajte prvi

New Report

Close