Turska Dogus Grupa zainteresirana za ACI

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2016. u 14:19
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dogus ima jedanaest marina u četiri zemlje te puno iskustva u njihovom vođenju i razvoju.

Regionalni direktor Dogus Grupe Burak Baykan izjavio je tijekom Hrvatsko-turskog poslovnog foruma kako bi ta grupa bila zainteresirana za kupnju kontrolnog paketa ACI-ja, ponudi li ga Vlada na prodaju.

 Na novinarsko pitanje bi li Dogus Grupa bila zainteresirana za kupnju kontrolnog paketa ACI-ja, Burak je odgovorio da bi, te dodao kako je ta tvrtka spremna za svaku vrst suradnje vezanu uz taj sustav marina.

 Istaknuo je da Dogus ima jedanaest marina u četiri zemlje te puno iskustva u njihovom vođenju i razvoju.

 Podsjetio je na projekt Dogus Grupe u Zadru, gdje u prenamjenu stare zgrade sjedišta Maraske ulaže oko sto milijuna eura.

 Zasad se, kako je izvijestio, prikuplja dokumentacija za gradnju hotela sa 130 soba i nizom popratnih sadržaja, što  bi, kazao je, trebalo promijeniti zadarsku vizuru.

 Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović novinarima je kazao da je iznimno zadovoljan hrvatsko-turskim forumom, sa 600 sudionika, od kojih je 150 turskih poslovnjaka. Očekuje da poslijepodnevni B2B razgovori donesu konkretne rezultate te pozdravlja želju turskog predsjednika i hrvatske predsjednice da se sadašnja godišnja razmjena od oko 350 milijuna, povisi na milijardu dolara.

"Zadovoljni smo političkim odnosima između dvije zemlje, ali ne i  sadašnjom trgovinskom razmjenom. Budući da godišnje u Tursku izvezemo robe za oko 104, a uvezemo za 244 milijuna dolara, ispada da svaki Hrvat, kada govorimo u omjerima u stanovništvu, godišnje potroši turskih proizvoda za 60 dolara, dok Turci za naše proizvode potroše 1,5 dolara godišnje, kazao je Burilović dodavši kako bi se ti omjeri trebali promijeniti.

Turističke i prehrambeno poljoprivredne tvrtke, naveo je, imaju veliku priliku uspjeti na turskom  tržištu, dok bi naši ulagači priliku u toj zemlji mogli potražiti u građevini i infrastrukturi.

Na marginama Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma, potpisan je memorandum o razumijevanju između HGK i turskoh Vijeća za međunarodne gospodarske odnose (DEIK).

Komentari (10)
Pogledajte sve

Admiral Davor Domazet-Lošo objašnjava pozadinu dolaska turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana, motive i ciljeve.

PRAVA ISTINA!
General LOŠO OTKRIO POZADINU ERDOGANOVE POSJETE HRVATSKOJ:
Uz ponizne Hrvate, stvara se novo Otomansko carstvo?!

-Meni je ova opsada Zagreba kao generalu Domovinskog rata malo čudna.
To nismo imali ni u Domovinskom ratu, a da bi sada imali.
Osim toga, riječ je o turskom predsjedniku koji je u Bosni prije nekoliko godina izjavio:
‘Otomansko stoljeće na Balkanu je divna priča, a sada je vrijeme da se ta priča obnovi’.
Hrvatska politika u ovom trenutku vrši tuđe interese – tvrdi Lošo i dodaje:
‘Ta izjava turskog predsjednika, za kojeg sam gotovo siguran da ga nitko ne želi primiti, osim kod nas, znači u prijevodu da on provodi svoju geopolitičku strategiju do 2o71.
koja je javno objavljena.
A to je tisuću godina od nastanka turskog carstva – rekao je adimiral Domazet Lošo .
Na samom početku Lošo je primjetio jednu vrlo važnu stvar.
Ni jedan mediji u Hrvatskoj, pa ni oni masovni, nije zapravo objasnio čemu posjeta turskog predsjednika Hrvatskoj, i što se to zapravo događa kod nas.
Pa su tako mediji više davali pažnje tome tko je što obukao ali i samoj blokadi Zagreba koja je u najmanju ruku – smiješna.
Što su to mediji i Vlasti zatajile od Hrvata poslušajte u nastavku!

LOŠO OTKRIO POZADINU ERDOGANOVE POSJETE HRVATSKOJ: Uz ponizne Hrvate, stvara se novo Otomansko carstvo?!

Od cijele ove price najzalosnije je da aci ima samo 190milj kuna prihoda. Da sulejmani ovo dobiju bi imali 200 milja ali eura prihoda. A kod nas taj aci vode razne protuhe pa i ljubimice od ministara kao sto je bio onaj debilcic-pajdas.

A di su naši iseljenici ……. zašto ne oni ! Ja bi da našima iz Punta Arenasa ako treba i mukti -doli bura dere cilu godinu !!!

ako malo pogledamo povijest poslovanja aci-a koji je u onom sistemu bio pojam nečega, a u rh im je nanesena nesaglediva šteta računica je jasna. bolje je to pokloniti crnom ci.anu nego održavati ovakvo stanje.

New Report

Close