Turkish Airlines uspostavio letove između Turske i Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. svibanj 2016. u 15:18
Foto: Press

Veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Ahmet Tuta napomenuo je kako je povezivanje država bio jedan od glavnih zadataka kada je on postavljen za veleposlanika.

U dubrovačku zračnu luku u ponedjeljak je sletio prvi zrakoplov Turkish Airlinesa na relaciji Istanbul-Dubrovnik, a tim letom sletjeli su predstavnici te zrakoplovne tvrtke, novinari iz raznih zemalja kao i turski veleposlanik Ahmed Tuta.

Goste su dočekali direktor Zračne luke Roko Tolić, župan Nikola Dobroslavić te dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Nakon prigodnog dočeka održana je konferencija za novinare, a tom prilikom direktor Zračne luke Dubrovnik istaknuo je kako je Dubrovnik s tim letom sada povezan s cijelim svijetom.

''Nakon nekoliko godina to je potvrda naših želja o suradnji Hrvatske i Turske. Dubrovnik je tom suradnjom povezan sa cijelim svijetom, a Turkish Airlines sada na svojoj ogrlici suradnika ima i Biser Jadrana'', rekao Roko Tolić.

Veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Ahmet Tuta napomenuo je kako je povezivanje država bio jedan od glavnih zadataka kada je on postavljen za veleposlanika.''Puno smo truda i rada uložili kako bi to ostvarili i stvarno sam sretan što smo postigli nešto konkretno'', rekao je Tuta.

Direktor ljudskih resursa Turkish Airlinesa  Abdulkerim Çay zahvalio se svima na suradnji te pohvalio Dubrovnik kao 288. destinaciju TA. ''Dubrovnik nije povezan samo s Istanbulom, već sa cijelim svijetom. To nije samo dobar poslovni potez, to je korak u smjeru unaprjeđenja hrvatsko-turskih odnosa'', naglasio je Çay.

Župan Dobroslavić kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zaželio je dobrodošlicu novim suradnicima Zračne luke Dubrovnik.

Dubrovački  gradonačelnik Andro Vlahušić prisjetio se kratko početaka pregovora od prije nekoliko godina. ''To nije kraj jednog dugog procesa, to je početak jedne velike budućnosti samog aerodroma'', rekao je Vlahušić.

Turkish Airlines će na relaciji Istanbul-Dubrovnik u sezoni letjeti pet do šest puta tjedno, a njihovi predstavnici su naglasili s vremenom i povećanje broja letova.

Komentari (2)
Pogledajte sve

daorson, a gle vijesti na poslovnom:
Vaš link …
Vaš link …
Vaš link …

Kad nasi uhljbi u croatiji nisu u stanju zbrojiti 2+2 onda ce turci doci i nauciti svoju raju.sta cekaju sa onim milanovicevih frendom,jos ga nisu makli iz croatije.napravio je u ovih par mjeseci od izbora vise gubitaka nego sto ustediti na kvazi reformama cuprijasi.

New Report

Close