Croatia Airlines ljetnu sezonu otvara novim destinacijama i povećanjem broja sjedala

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2016. u 13:02
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sredinom lipnja očekujemo ponovnu uspostavu izravnog leta na liniji Zagreb – Toronto zrakoplovnog prijevoznika Air Transat.

Kontinuiranim rastom broja putnika u prva tri mjeseca 2016. godine Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) uspješno je završila zimski red letenja i 27. ožujka započela ljetni red letenja, u kojem očekuje dodatno povećanje broja kompanija i destinacija.

U protekle dvije godine u Zagreb je došlo 7 novih zrakoplovnih kompanija, čime se povećala konkurencija i poboljšala ponuda letova prema novim destinacijama, ali i povećala frekvencija letova prema već postojećim destinacijama.

Sve su to razlozi zbog kojih MZLZ s optimizmom ulazi u ljetni red letenja koji će, sudeći prema trenutnim najavama, obilježiti dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih ruta te povećanje broja frekvencija i broja sjedala na već postojećim rutama, što će zasigurno rezultirati nastavkom rasta prometa.

Tako će tijekom ljetne sezone Croatia Airlines otvoriti četiri nove linije u svojoj ponudi izravno iz Zagreba: od svibnja Prag četiri puta tjedno te Milano i Lisabon tri puta tjedno. Od lipnja izravna linija Zagreb – Sankt Peterburg sa frekvencijom dva puta tjedno. Naš nacionalni prijevoznik će tijekom ljetnog reda letenja uvesti dodatnu tjednu liniju za otok Brač.

Efektu rasta također će doprinijeti i kompanije koje su povećale broj frekvencija: LOT na letu Zagreb – Warsawa, uvođenjem 7 letova tjedno tijekom ljetne špice i Qatar Airwaysa povećanjem frekvencija za Dohu na 10 puta tjedno. Svoje kapacitete broja sjedala povećali su KLM-a na letu za Amsterdam i Air France-a na letu za Pariz.

Sredinom lipnja očekujemo ponovnu uspostavu izravnog leta na liniji Zagreb – Toronto zrakoplovnog prijevoznika Air Transat.  Korean Air će nastaviti svoje redovite charter letove, a Norwegian Air započeo je ove godine ranije svoje izravne letove za Copenhagen.

Brussels Airlines povezivat će Zagreb i Brussels 5 puta tjedno tijekom cijele sezone, Czech Airlines započinje u travnju s letovima za Prag, 4 puta tjedno u sezoni, a El Al izravno će letjeti iz Zagreba za Tel Aviv 2 puta tjedno u sezoni.  

Sve su to razlozi zbog kojih s optimizmom ulazimo u ovogodišnji  ljetni red letenja a kontinuirani rast je najbolji uvod u novu fazu poslovanja Međunarodne zračne luke Zagreb koja će započeti s preseljenjem na novi putnički terminal koje se očekuje u ožujku 2017.

Komentirajte prvi

New Report

Close