Tuđman: Ne vjerujem da ćemo to danas završiti

Autor: Agencija VLM , 29. listopad 2012. u 13:50
Dolazak članova na sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost / PXL

Na ulazu na sjednicu nitko od članova odbora nije želio ništa komentirati, jedino je predsjednik odbora Miroslav Tuđman poručio da ne može procijeniti koliko će sjednica trajati.

Saborski u ponedjeljak je oko 13 sati započeo zatvorenu sjednicu pod nazivom "Medijski napisi o zlouporabi sustava tajnog prikupljanja podataka – rasprava o zaprimljenim izvješćima 'vrlo tajno'" na kojoj bi se trebala rasvijetliti istina o aferi Hrvatski Watergate.

Na ulazu na sjednicu nitko od članova odbora nije želio ništa komentirati, jedino je predsjednik odbora, HDZ-ov Miroslav Tuđman kratko poručio:

– Ne mogu procijeniti koliko će sjednica trajati, ali ne vjerujem da će se to danas završiti – kazao je Tuđman. Odbor bi trebao raspravljati o tri izvješća koja su u Sabor stigla na Tuđmanov zahtjev – izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra i MUP-a. Postoji mogućnost da će članovi trebati i dodatna objašnjenja svih izvješća.

Na sjednicu su došli svi članovi odbora, uz predsjednika Tuđmana i potpredsjednik, SDP-ov Igor Dragovan te njegovi stranačke kolege Nenad Stazić, Marin Jurjević, Franko Vidović, Igor Rađenović te Gordana Sobol, HNS-ov Milorad Batinić, HDSSB-ov Dinko Burić, HDZ-ovi Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i Tomislav Čuljak te IDS-ov Damir Kajin.

HDZ je najavio i da će tražiti osnivanje istražnog povjerenstva da dodatno istraži činjenice oko ove afere, no pitanje je kolike će ovlasti ono imati ako vladajući uopće prihvate njegovo osnivanje, s obzirom na to da je većina podataka tajna. Ipak, još nije predan službeni zahtjev za osnivanje tog povjerenstva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaka stvar se može stišati povjerenstvima… na kraju nitko nije odgovoran, a policija ima svoju državu i nek radi što hoće….

New Report

Close