Tržište bivše Jugoslavije mu je premaleno: Atlantic Grupa ide u višemilijunsku kupovinu u zapadnoj Europi

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2016. u 12:44
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Tedeschi je u intervjuu za Reuters kazao kako se Atlantic na ovaj potez odlučio jer je tržište zemalja bivše Jugoslavije jednostavno premaleno.

Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi najavio je kako će njegova kompanija krenuti u preuzimanje neke tvrtke na tržištu Zapadne Europe.

Tedeschi je u intervjuu za Reuters kazao kako se Atlantic na ovaj potez odlučio jer je tržište zemalja bivše Jugoslavije jednostavno premaleno.

Naglasio je kako će kupovina imati dvoznamenkasti milijunski iznos, ali više od toga nije otkrio, piše N1.

''S obzirom da naši proizvodi imaju tako visok udjel na tržištu, prostor za rast nam je ograničen'', kazao je za Reuters.

''Na tržištu Zapadne Europe želimo organski i anorganski rast'', rekao je.

Osim toga kazao je i kako bi Atlantic Grupa mogla razmotriti mogućnost kupovine Podravke pod uvjetom da vlada smanji svoj udio u toj tvrtki koji iznosi 25 posto.

Tedeschi je za Reuters kazao i kako bi njegova kompanija mogla proizvesti i novu energetsku pločicu za veliku multinacionalnu kompaniju Herbalife, nakon što je istekao prijašnji desetogodišnji ugovor.

Atlantic Grupa posjeduje 10 potrošačkih brendova na podrčuju bivše Jugoslavije, pokazalo je istraživanje Valicon. Tu spadaju proizvodi poput Cedevite, Argete, Smokija i Cockte.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Ma lako cemo mi za srbe… Neka nama nasi hrvati ponjde soma eur po dionici za inu i imat ce kontrolni bez madjara…





Budalo, rođeni smo u jugoslaviji. Ne treba se stidjeti svoje povijesti.

vi opet vrijeđate, svi smo mi rođeni iz jednoga organa, što ne znači da se tamo trebamo vraćati
[/quote]

Pa oprostite, ali ta paranoja oko juge mi ide na kur.ac. Tu državu osnovali smo mi hrvati, a ne srbi ili ostali. Nemamo razloga pljuvati jer svakako je nama bilo puno bolje nego drugim narodima u toj državi.
[/quote]
niste Vi gledali, Ne okreći se sine, budućnost je daleko zanimljivija od prošlosti, o njoj već sve znamo
[/quote]

gledao sam ja sve pa znam da ni mi nismo cvijeće, kao što nisu ni oni. od rata je prošlo 30 godina. 30 jebenih godina laprdate o tim srbima i jugoslaviji. očito vam fali. ja je se niti ne sjetim. ne smetaju mi ni srbi niti itko normalan i poslujem sa svima.

Hvala Bogu, pa o cemu je dosad razmisljao…
Atlantic ima super proizvode i cijenu… Mora biti kao Podravka, da mogu na Marsu kupiti cedevitu i ostale proizvode ( Hrvatske proizvode )

Atlantic ima dosta diverzificiran portfolio proizvoda. Ipak najveći dio revenue-a dolazi od kave koja je masovno vezana za Balkansko tržište. Balkan voli kavu, ostale regije Europe ne toliko. Isto važi i za Cedevitu.

Ono što Atlantic još nudi su visokokvalitetni proizvodi poput Bakine tajne i Argete koja itekako može naći svoje mjesto na policama u Zapadnoj Europi gdje glavni filter kupnje nije samo cijena nego i kvaliteta.

Tako gledajući jasno se vidi da kava nema rasta pošto je vezana za Balkan koji nema rast populacije dok je izlaz i rast u skupljim proizvodima koji su namjenjeni tržištima Zapada – ne kavi.

O rizicima cijene sirovina kao i rizicima preuzimanja uloge distributera i de facto logisticara za Unilever i Ferrero za CRO bi se dala napisati knjiga.

Suma: širenje na Zapad je dobar potez

New Report

Close