Trilju za poslovni centar 20 mil. kuna

Autor: Slavica Vuković/VL , 25. rujan 2017. u 22:00
Gradonačelnik Ivan Šipić/Miranda Čikotić/pixsell

Novi projekt mogao bi posredno otvoriti 30 radnih mjesta, a 100 indirektno.

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić triljskom gradonačelniku Ivanu Šipiću predala je ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava koje je Grad Trilj dobio od europskih fondova za izgradnju Poslovnog uslužnog centra Trilj (PUC).

"Očekujemo kako će se direktno otvoriti 30 radnih mjesta, a 100 indirektno. Najvažnije je što će  njegovom gradnjom nastati mjesto na kojem će poduzetnici moći dobiti poslovni prostor, savjet, pristup suvremenoj infrastrukturi, odnosno jeftinije i konkurentnije poduzetničke uvjete. U ovom kraju posebno je važno što se centar gradi kako bi podržao poljoprivrednu proizvodnju", rekla je Martina Dalić koja je naglasila kako je iz istog izvora Vrlika dobila 20 milijuna kuna za poduzetnički inkubator, a jednak iznos dobio je i Grad Split.

Obišla je i triljsku poduzetničku zonu. Poduzetnici su joj se žalili na nedostatak radne snage, a ona je rekla kako je i porezna reforma imala za cilj smanjiti cijenu rada, a i ovakve mjere trebale bi motivirati ljude. U Trilju je svečano otvoren obnovljeni viseći pješački most iznad Cetine osvijetljen LED rasvjetom od kojega se očekuje da će postati nova turistička atrakcija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close