Tri slučaja na koje je predsjednica upozorila Cvitana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2017. u 08:33
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednica je imala uvid u izvješća Državne revizije kao i svi građani Hrvatske, pa nije riječ o nikakvim tajnama jer se izvješća javno objavljuju.

Državna revizija je u posljednjih godinu dana napravila reviziju u nekoliko hrvatskih institucija. Utvrđene su brojne nepravilnosti u MVP-u kod prodaje i opremanja zgrada veleposlanstva u Washingtonu i Bruxellesu, te u poslovanju Fonda za zaštitu okoliša, a nije do kraja istražen ni slučaj s remontom MIG-ova u Ukrajini.

Nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović u dva navrata posljednjih dana upozorila kako zna za neke predmete koje bi DORH trebao pažljivije istražiti, Jutarnjem listu je potvrđeno da se ne radi o nikakvim 'tajnim informacijama' koje predsjednica ima, već prije svega o onom na što je upozorila i Državna revizija.

Isto tako, DORH do sada nije poduzeo nikakve konkretne radnje, iako se za nalaz revizije zna duže vrijeme. I afera "Dnevnice" došao je do DORH-a još u rujnu prošle godine, ali se ništa nije poduzelo sve dok nije objavljen prilog na HTV-u.

Predsjednica je imala uvid u izvješća Državne revizije kao i svi građani Hrvatske, pa nije riječ o nikakvim tajnama jer se izvješća javno objavljuju. Očito je u svojim posljednjim istupima koji su pobudili veliku pažnju upozoravala upravo na te slučajeve koje je navela i Državna revizija.

”Predsjednica nema nikakvih privilegiranih saznanja, sva su izvješća revizije javno dostupna”, rečeno je iz njezinog kruga, pa je posve logično da je predsjednica zabrinuta što do sada nije bilo reakcije DORH-a, piše Jutarnji list. A riječ je o slučajevima kod kojih su iznosi daleko veći nego kod afere "Dnevnice".. Tako je revizija utvrdila brojne propuste u radu Fonda za zaštitu okoliša, od preseljenja u luksuzne prostorije do raznolikih cijena kada je Fond lokalnoj samoupravi financirao nabavu opreme. U izvještaju revizije se kaže da je zakup poslovnog prostora u Zagreb Toweru ukupne površine 3948 kvadrata iznosio 10 eura, bez PDV-a, dok se prije za zakup u Republici Austriji plaćalo 5 eura, a u Savskoj ulici 60 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close