Tko se neće naći na popisu obveznika poreza na nekretnine?

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2012. u 15:23
Slavko Linić (PXL)

Ministar financija Slavko Linić tvrdi da poštede neće biti ni za koga pa ni za banke. Ipak, postoje iznimke kao što su Crveni križ i vjerski objekti.

Zagrebački holding morat će platiti milijunske poreze za svoja “mrtva” zemljišta poput parcele Gredelj ili 100.000 metara četvornih zemljišta bivše mesne industrije Zagrepčanka, piše Večernji list.  Naime, porez na nekretnine plaćat će i gradovi i njihova javna poduzeća za stanove, poslovne prostore ili zgrade koje nisu u funkciji, baš kao i za neiskorištena građevinska zemljišta.Naravno, i država će za svoja zemljišta i neiskorištene nekretnine plaćati porez po maksimalnoj stopi od 1,5 posto, a novac će ubirati gradovi i općine na čijem se teritoriju nekretnine nalaze.

Ministar financija Slavko Linić tvrdi da poštede neće biti ni za koga pa ni za banke. „Za sve stanove koji nisu u funkciji banke i tvrtke morat će platiti porez na nekretnine po stopi od 1,5 posto. Ako ne žele plaćati porez, neka te stanove prodaju ili ih daju u najam“, rekao je Slavko Linić. Upravo je banke i građevinare ubrojio među najveće “štetočine”, piše Večernjak. List  piše kako će uz diplomatska predstavništava, Crveni križ, vjerske objekte, zgrade kulturnih i javnih dobara biti još nekoliko iznimaka, no nitko drugi neće biti pošteđen plaćanja poreza na nekretnine.

>> Vlasnik ste triju ili više nekretnina? Od danas se i službeno smatrajte bogatašem

>> Izračunajte koliko bi vas mogao koštati porez na nekretnine

Komentirajte prvi

New Report

Close